Udstilling / Nyhed

FLAT CRAFT – afgangsudstilling på Glasmuseet Ebeltoft

Fem afgangselever fra programmet Crafts in Glass and Ceramics ved skolen på Bornholm viser fem vidt forskellige tilgange og bearbejdninger af materialet glas i en samtidig kontekst. Blandt emnerne, der optager dette års deltagere, er rummet, ressourceknaphed, spildesign, svampekulturer og videnskab.

Værk af Marie Breyen Hauschildt (Danmark) Foto: Ida Buss

Fredag 23. september åbner ny udstilling på Glasmuseet Ebeltoft, der viser hvad der rører sig blandt de nyuddannede bachelorer med speciale i glas fra Det Kongelige Akademi. Afgangsprojekterne er kulminationen på 3 1/2 års studier på skolen i Nexø. Uddannelsen tager afsæt i den danske designtradition, som har fokus på håndværket og materialet, samtidig med at der levnes plads til at eksperimentere.

De fem udstillere
Afgangsprojekterne er kulminationen på 3 1/2 års studier på skolen i Nexø. Uddannelsen tager afsæt i den danske designtradition, som har fokus på håndværket og materialet, samtidig med at der gives rum for at eksperimentere. De studerende kommer fra forskellige internationale baggrunde. Franske Bastien Chomienne er fascineret af rummets skønhed og dets uendelighed. Hans afgangsprojekt består af en serie farverige blæste glasskiver med mønstre inspireret af universets galakser og stjernetåger.
Med tanke på fremtidens ressourceknaphed, der også omfatter én af glassets hovedkomponenter – silica – undersøger Laurie Pin muligheder for at anvende affaldsglas i fremtidens kunsthåndværk. Hun har en baggrund som spildesigner og har med sit afgangsprojekt skabt en slags spil, hvor det gælder om at samle glas.
Léa Tarakdjian var som barn meget glad for at lege med laboratorieudstyr for børn og ’hjemmeeksperimenter’. Hun kobler denne nysgerrige tilgang til videnskaben til sit arbejde med glas, som hun udformer på forskellige måder, der vækker vores nysgerrighed og skal få os til at stille spørgsmålene: Hvordan har hun lavet den? Og hvordan virker dette?
Marie Breyen Hauschildt er interesseret i dét, der normalt er skjult, men pludselig kan komme til syne, og i at se verden fra nye perspektiver. I sit afgangsprojekt bruger hun blandt andet væske som katalysator for en anden måde at betragte verden på.
Phillip ’Swede’ Hickok dykker ned i naturens mikrokosmos for blandt andet at studere svampekulturer og måden, hvorpå disse nedbryder og omdanner såvel naturens døde elementer som industrielt affald til brugbart materiale. I hans afgangsprojekt fortolkes dette til organisk udformede skulpturer i glas.

Om skolen i Nexø
Skolen i Nexø er det eneste statsanerkendte uddannelsessted i Danmark, der rummer et værksted, hvor de studerende lærer at beherske materialet ved selv at arbejde med det. Uddannelsen tager afsæt i den danske designtradition, som på én gang har fokus på håndværket og materialet, samtidig med at der levnes plads til at eksperimentere. Skolen har en stærk international profil og såvel skolens gode værkstedsfaciliteter som den specielle placering på Bornholm tiltrækker studerende langvejs fra. Blandt deltagerne i udstillingen er studerende fra Taiwan, Frankrig, USA, Ungarn og Danmark.

Læs mere om udstillingen her