Officinet / Udstilling

Med udstillingen "Only Heaven and the Lilies Know" udforsker billedhugger Martine Myrup skulpturen som erstatning eller stedfortræder.

Martine Myrup. "Deer no.1 ". Ståltråd, genbrugt pap, filt og vintage uld gardiner. 97cm x 120cm x 22cm 2023. Foto: Martine Myrup.

 

En flok dådyr vandrer gennem rummet slæbende på en robåd, mens lyset falder ind gennem Officinets gamle vinduer, transformeret til et kirkevindue gennem et temporært værk af farvet folie. “Only Heaven and the Lilies Know” fabulerer over ideén om et kapel, men til hvem?

 

´Kapel i forbindelse med en kirke stammer fra det franske: capella (lille frakke)´. Wikipedia

 

Myrup ønsker at sprede en lille frakke over de, som måtte have brug for det.

 

I soloudstillingen, der er skabt specifikt til Officinets fysiske rammer, udforsker Myrup skulpturen som erstatning eller stedfortræder, men også som votiv; et ønske om at fremmane og give fysisk form til det tabte.

 

Myrup er draget af traditionel vestlig kirkekunst og især afbildningen hér af hænder og dyr. Gravstenens påsatte dyr som metafor og mellemstadie – abstraktion versus menneskefigur.

Martine Myrup. "Ivy". Aluminiumstape på efeu. Mål variable. 2023. Foto: Martine Myrup.

Martine Myrup er uddannet billedhugger fra Glasgow School of Art i 2002 og arbejder med skulptur og installationer, primært i genbrugt tekstil. Efter 16 år i udlandet vendte hun i 2013 tilbage til København. Og siden da har hun modtaget diverse legater samt udstillet både herhjemme og i udlandet. I 2022 erhvervede Designmuseum Danmark et værk til den permanente samling. Myrup er i år blandt andet inviteret til at udstille sit projekt “a flock, a few, a flight” på Cheongju Craft Biennale i Sydkorea og udstiller solo hos Tableau til efteråret.

 

Fernisering den 24. marts 17:00 – 20:00

 

Åbningstider: tirsdag – søndag kl. 12-16

Udstillingen løber fra lørdag den 25. marts til og med lørdag den 15.april

 

Officinet, Bredgade 66, 1260 København K.

#officinet @danishcraftsanddesign