Nyhed

14. august – Foreningen for Kunsthåndværk og Design hylder ung designduo

14. August – Foreningen for Kunsthåndværk og Design har i år valgt at tildele tekstildesignduoen Tronhjem Rømer foreningens Legat for kunsthåndværkere og designere på 25.000 kr.

Design duoen Tronhjem Rømer udstillede "Color Occurence" i Officinet i marts 2022. Foto: Robert Damisch

Tronhjem Rømer er en duo bestående af tekstildesignere Trine Tronhjem og Liv Marie Rømer, der begge er uddannet med en bachelorgrad fra Designskolen Kolding og en kandidatgrad fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. I marts måned kunne man opleve deres udstilling ”Color Occurrence” i Officinet. Her satte de fokus på tekstilfagets potentiale og viste, hvordan farver og mønstre kan opleves i et rum og fremhæve værdien af den sanselighed som farver og tekstiler skaber. Duoen arbejder både i store tekstile formater, der arbejder med lys og rumlighed, og i mindre værker i papir og tekstil, hvor mønstre og komposition er bærende elementer.

Overrækkelsen af Kunstforeningen 14. August Legatet finder sted i forbindelse med åbningen af udstillingen, der viser årets indkøb, i Gallerie Edeling. Medlem af indkøbsudvalget Banja Rathnov motiverer her valget af årets to legatmodtagere.

Kunstforeningen 14. August Legatet er oprettet med formålet om årligt at påskønne udvalgte kunsthåndværkere eller designere for deres arbejde. Med anerkendelsen følger et legat på 25.000 kr. der er skænket af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Udstillingsåbning og legatuddeling torsdag d. 8. september 2022, kl.16.00 i Galerie Edeling, Gammel Mønt 39, 1117 København K.