Seminar

Webinar om ophavsrettigheder og DesignNævnet

Vi inviterer til webinar om ophavsrettigheder og Danmarks nye DesignNævn, hvor du kan møde Johan Løje og Svend Onø mandag d. 20. juni kl. 15.30 – 17.00.

 

Hvordan forholder du dig til ophavsrettigheder som designer? Hvad skal du være opmærksom på – og hvornår?

På webinaret vil advokat Johan Løje og designer Svend Onø holde oplæg om ophavsrettigheder og introducere til Danmarks nye DesignNævn – og der vil være god tid til spørgsmål.

 

Om DesignNævnet

Danmarks nye DesignNævn blev etableret i februar 2022. I løbet af dagens webinar vil Johan Løje og Svend Onø fortælle om, hvad du som kunsthåndværker, designer, arkitekt eller lignende kan bruge en afgørelse fra Nævnet til.

Det har tidligere været nødvendigt at gå til domstolene for at få afgjort, om en rettighed til arkitektur, design og kunsthåndværk var krænket. Det var dyrt og tidskrævende. Derfor har en række danske organisationer stiftet DesignNævnet og Responsumudvalget, som er et hurtigt, prisbilligt alternativ til domstolsbehandling i sager vedrørende rettigheder til arkitektur, design og kunsthåndværk.

DesignNævnet skal, på en enkel og hurtig måde, håndtere juridiske konflikter vedrørende krænkelse af arkitektur, design og kunsthåndværk. DesignNævnet er partsuafhængigt og bygger på den højeste ekspertise inden for området. Derved sikres det, at nævnets udtalelser bliver så stærke, at ingen vil bringe sagerne videre til det ordinære retssystem, efter der er afgivet udtalelse fra Designnævnet.

 

Læs mere om DesignNævnet her.

 

Tilmelding

Tilmeld dig webinaret, der afholdes mandag den 20. juni kl. 15.30-17.00

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding: Link til tilmelding.

Alle kan deltage – også selvom du ikke er tilmeldt Design Match 2022.

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte

Joan Knudsen, Projektleder v. Lifestyle & Design Cluster

E-mail: joan@ldcluster.com

 

Webinaret er lavet i forbindelse med Design Match, som er et samarbejde mellem Design denmark, Danske Kunsthåndværkere og Designere, Forbundet Arkitekter og designere og Lifestyle & Design Cluster, støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.