Designer / Kunsthåndværker

Maria

Ortmann

Værksted

Maria Ortmann

Haderslevgade 32, 3

1671 Kbh V

Kontakt

Smørrebrøds miniaturer er en serie af typiske danske smørrebrøds klassikere i miniature størrelse som over de seneste år er udviklet og udarbejdet af kunstner Maria Ortmann.
Smørrebrødene er lavet i polymer-ler (Cernit) som er en modellervoks der hærder gennem bagning i en helt almindelig bageovn.
Til en start var smørrebrødene blot produceret som et legetøj til min datters Sylvanian families, men snart tog interessen for teknikker og raffinement over og smørrebrødene blev mere og mere detaljerede. Efterhånden som interessen for de sjove kreationer voksede begyndte de at sælge på museer og i kunsthåndværkerbutikker, og smørrebrødsforretninger.
Smørrebrødene bruges som smykker; på pins, øreringe, i halskæder, på manchetknapper og på fingerringe. Som et sidste element i denne udvikling er madderne nu også lavet med simelisten, og ligger dermed i et underligt og humoristisk mellemland mellem leg, mad, smykke, kitsch...
Som smykke kan de bruges som en hyggelig kommentar til julefrokosten, sommerfesten eller blot til at sætte kulør på en lidt kedelig tirsdag....