Inger

Odgaard

Kontakt

Information

Proces tekst

CV

Jeg er billedhugger, og mit materiale er tekstil. Mine skulpturer er håndstrikkede i forskellige tekstile materialer, strikkede former, hvor garnet og maskerne skaber en gennemsigtighed af tråde og mellemrum.
Det strikkede skelet tilføres lag og forvandles gennem tilførslen af forskellige materialer. Skulpturens endelige form tilbliver i interaktionen mellem skulpturen og de bade af materialer, som den dyppes i. Disse bade forvandler skulpturen fra det skrøbelige og forudsigeligt udseende strik til en robust og abstrakt figur.
Arbejdet er en lang dialog med hver skulptur, en proces hvor jeg arbejder med skulpturens form. Hver gang et nyt materiale tilføjes, ændres skulpturens udseende, og det forandrer værkets form og struktur. Dens transparens forandrer sig, nogle huller i strikket lukkes, og andre forbliver åbne.
Den transformation, der sker, optager mig. Forvandlingen fra noget til noget andet. At nogle huller forbliver åbne og andre lukkes til, det forandrer skulpturens form og den skygge, den laver.
Alle mine værker er rumlige og transparente skulpturer, bestående af huller, mellemrum og in betweens, som giver beskueren mulighed for at se ind i og igennem mine skulpturer.