Rethinking Matter – Digital Materiality

Fra 3-3-2017 til 6-4-2017 / Godsbanen, Århus
Rethinking Matter

Frem til juni 2017 arrangeres 3 udstillinger med og om samtidskunst i Foyeren på Godsbanen. Under overskriften Rethinking MATTER udforskes kunstens materie; de materialer der former, hvad kunst er, gør og kan være. Udstillingerne undersøger samtidskunstens brug og gentænkning af materialer og rejser spørgsmålet om hvordan kunst kan indbyde til nye indsigter i den måde vi omgås materialer og interagere med vores omverden på?
Fredag d. 3. marts åbner anden udstilling, Digital Materiality, der udforsker spændingsfeltet mellem digitale og materielle impulser i dansk samtidskunst. Udstillingen stiller spørgsmål ved materialernes fysiske tilstedeværelse og kodningens immaterielle natur.
De udstillende kunstnere bruge teknologien til at konkretisere digital æstetik og digitale processer eller til fæstne digitale værker i den fysiske verden – at give en konkret form til kodning eller at kodi cere fysisk materie. Sammen fremhæver kunstværkerne i Digital Materiality de måder, hvorpå digitale processer og fysiske materialer informere, inspirere og giver form til hinanden.

Udstillingen præsenterer værker af en række danske kunstnere og designere: Emilie Carlsen, Søren Krag, Anne-So e Overgaard og Anders Visti.

Kuratorteamet bag Rethinking MATTER består af kunsthistorikerne Pamela Grombacher, Nana Bendix Hansen og Sasha Rose Richter.

Du kan læse mere om udstillingerne, følge med i up-coming events og læse blogindlæg fra kuratorer og kunstnere på www.rethinkingmatter.com eller på facebook
Udstillingerne er blevet til i samarbejde med Aarhus Billedkunstcenter og støttes af Aarhus Kommune, Statens Kunstfond og Godsbanen.

Emilie Carlsen