Viden

OPEN CALL: DESIGN-DIMITTENDER SØGES TIL DESIGN BOOST 2022

Nyuddannede fra Designskolen Kolding, Det Kongelige Akademi, KEA, SDU eller VIA kan søge om at deltage i Design Boost 2022. Du kan søge, hvis du er eller bliver færdiguddannet i 2022, eller blev færdig i 2. halvår af 2021.

HVAD ER DESIGN BOOST?

Design Boost er nyuddannede designeres chance for at vise, hvordan deres viden og kompetencer kan løfte designniveauet i en livsstilsvirksomhed. De får et lønnet tre-måneders forløb på deltid i en af de udvalgte livsstilsvirksomheder, hvor de skal løse den opgave, virksomheden har defineret.

 

HVEM KAN DELTAGE?

Er du nyuddannet fra Designskolen Kolding, Det Kongelige Akademi, KEA, SDU eller VIA? Så kan du ansøge om at deltage i Design Boost 2022. Du kan søge, hvis du er eller bliver færdiguddannet i 2022. Du kan også søge, hvis du blev færdig i 2. halvår af 2021.

Skal din viden og kompetencer omsættes til praksis i samarbejde med en udvalgt livsstilsvirksomhed, så er Design Boost 2022 din mulighed!

 

INNOVATIONS-SAMARBEJDE

Design Boost er innovationssamarbejder mellem livsstilsvirksomheder, som ikke har designere ansat eller ikke er vant til at arbejde med design, og nyuddannede dimittender fra designuddannelserne, som endnu ikke er kommet i job.

Samarbejderne har til formål at give virksomhederne indsigt i at afprøve, hvad design kan gøre for deres virksomhedsudvikling i form af merværdi i både produkter såvel som hele værdikæden. Samtidigt får dimittenden konkret erhvervserfaring til CV’et og potentielt job og netværk i branchen.

Udvalgte virksomheder kan få tilknyttet en designer i tre måneder på deltid til at arbejde med en af virksomhedens definerede opgaver.

 

FOR LIVSSTILSVIRKSOMHEDER

For at komme i betragtning, skal du som virksomhed stå med en innovationsudfordring/-mulighed inden for designfeltet, som du ikke selv har in-house kompetencer til at løse.
Er du interesseret, så kontakt projektleder Joan Knudsen: joan@ldcluster.com

Bliver din virksomhed og opgave udvalgt, vil den blive ”udbudt” blandt designuddannelsernes dimittender, som søger om at få opgaven.

Projektpartnerne på Design Boost udvælger, ud fra dimittendansøgningerne, inkl. kompetenceprofil, det bedste match til opgaven, hvorefter der aftales opstartsmøder med en repræsentant fra projektteamet, der deltager for at sikre god kemi og forventningsafstemning.

Som virksomhed er det gratis at deltage, men virksomheden skal lægge timer i at sætte dimittenden ind i virksomheden og opgaven samt deltage aktivt i samarbejdet.

 

ANSØGNING OG FORVENTNINGER

Det forventes at der afvikles 10 samarbejder i løbet af året.

Er du som virksomhed interesseret i at komme i betragtning til et match, så kontakt projektleder Joan Knudsen: joan@ldcluster.com

Er du dimittend fra Designskolen Kolding, Det Kongelige Akademi, VIA University, Syddansk Universitet eller KEA (flere kommer muligvis til) og er interesseret i et samarbejde med en virksomhed, så søg herunder.

Søg Design Boost som dimittend.

Du kan søge løbende, da der kommer nye opgaver til.

 

HVEM STÅR BAG DESIGN BOOST?

Design Boost er et samarbejde mellem:

  • Design denmark
  • Forbundet Arkitekter og Designere
  • Danske Kunsthåndværkere & Designere
  • Lifestyle & Design Cluster

Projektet er støttet af Erhvervsfremmebestyrelsen