Nyhed

Her er det nye legatudvalg for kunsthåndværk og design

Statens Kunstfonds nye legatudvalg er nu fuldtallige og klar til at trække i arbejdstøjet fra årsskiftet.
Kulturminister Rasmus Prehn og Statens Kunstfonds repræsentantskab udpeger legatudvalget for kunsthåndværk og design.

Foto credit: Statens Kunstfond

Statens Kunstfonds legatudvalg for kunsthåndværk og design arbejder aktivt for at styrke faget som helhed, og for at skabe anerkendelse og opbakning til en mangfoldighed af discipliner inden for kunsthåndværk og design. Det er blandt andet legatudvalgets opgave at uddele arbejdslegater og indkøbe/præmiere kunsthåndværk og design.
Danske Kunsthåndværkere & Designere er repræsenteret i Statens Kunstfonds repræsentantskab ved tekstildesigner Dorte Østergaard Jacobsen og designer Hans Christian Asmussen.

Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design 2020-2023
Anne Damgaard – formand (udpeget af repræsentantskabet)
Øivind Alexander Slaatto (udpeget af kulturministeren)
Hans Sandgren Jakobsen – (udpeget af repræsentantskabet)


Her kan du læse strategien for det afgående udvalg

 

Om Statens Kunstfond
Statens Kunstfond er Danmarks største kunstfond og arbejder for at give alle i hele landet kunstoplevelser i alle afskygninger. Kunstfonden giver penge til produktion og formidling af billedkunst, film, litteratur, musik, scenekunst, arkitektur, bl.a. til spillesteder, teaterfestivaller, forfatterarrangementer, kunst på skoler og hospitaler samt oversættelse af litteratur. Hvert år uddeler Kunstfonden i omegnen af 550 mio. kr. til mere end 6000 projekter eller kunstnere.

Statens Kunstfond består af 54 personer, der er udpeget af kulturministeren og Statens Kunstfonds repræsentantskab. De 54 personer sidder i 12 udvalg: seks legatudvalg og fem projektstøtteudvalg samt ét samlet projektstøtte- og legatudvalg for arkitektur.

Alle medlemmer af Kunstfonden er udpeget for en 4-årig periode. De nye legatudvalg starter arbejdet fra årsskiftet.

Læs mere om Statens Kunstfond

 

Kilde: pressemeddelelse