Nyhed

Ny pulje med arbejdslegater til nyuddannede

Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design uddeler hvert år omkring 160 arbejdslegater til kunsthåndværkere og designere med det formål at give den enkelte tid til fordybelse i den kunstneriske udviklingsproces og at skabe anerkendelse og opbakning til udøverne af kunsthåndværk.

I år har Legatudvalget taget initiativ til en særpulje for nyuddannede under navnet ”Nye talenter 2018 – Kunsthåndværk og design”.
Formålet er at nyuddannede kan søge et igangsætningslegat og på den måde få ekstra drivkraft på vejen ind på den danske design og kunsthåndværkscene.

Bente Skjøttgaard, som er formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og design, siger:
”De første år som nyuddannet kan være svære, og det er vigtigt at møde opbakning og anerkendelse, som kan styrke ens tro på egne evner og give mod og rum til at udvikle sig og finde et ståsted på den danske kunsthåndværk og designscene.
Med puljen går vi ind der, hvor der er allermest brug for at få opbakning, og på sigt åbner sådan en investering for, at Danmark fremover ikke kun kendes for de klassiske designikoner, men også for samtidens bud på, hvad kunsthåndværk og design kan være.”

Om legaterne:
Puljen ”Nye talenter 2018 – Kunsthåndværk og design” kan søges af skabende kunsthåndværkere og designere, som inden for de seneste to år, det vil sige efter den 1. januar 2016, har taget afgang fra Det Kongelige Kunstakademis Skole for Arkitektur, Design og Konservering, Københavns Mode- og Designskole, Margretheskolen, VIA, KEA, Designskolen Kolding på bachelor-/grundniveau eller kandidat-/overbygningsniveau og tilsvarende uddannelser i Danmark og udlandet. Studerende under uddannelse inden for design og kunsthåndværk kan ikke søge.

Formålet med arbejdslegater er at give højt kvalificerede og talentfulde kunsthåndværkere og designere, der er nyligt dimitterede, en mulighed for at videreudvikle deres kunstneriske arbejde. Der skal ikke søges til specifikke projekter.

Puljen har ansøgningsfrist den 1. marts.

Se mere om puljen og ansøg her

Se mere om øvrige arbejdslegater og ansøg her