Udstilling / Officinet

Fragmented Totems

Kom ind i et lyst blødt univers med meterhøje totempæle, birkestammer, palmer og magiske dyr. Nina K. Ekmans soloudstilling ”Fragmented Totems” er både en refleksion over natursymboler og en undersøgelse af, hvordan mening, tilhørsforhold og fastholdelse af erindring kan materialiseres i hendes tuftede totemmer.

I Ekmans univers er naturen altid et omdrejningspunkt, hvad enten det er et opråb til at passe på den, naturen som et uspoleret paradis, som vi længes efter at finde ro i, eller når vi søger at finde den store mening som små mennesker i den storslåede flora og den vilde fauna. Ekman tager i denne udstilling livtag med totemmet som et betydningsbærende objekt og adresserer menneskets søgen efter at forbinde sig til naturen gennem myter og symboler. Hvilken betydning har naturen, dyr og planter for os? Hvilke individuelle og kollektive myter gør sig gældende? Og hvilke symboler føler vi os knyttet til? Og kan nutidige totemmer give os styrke, retning og en oplevelse af samhørighed?

Med sine store, bløde tuftede vægtæpper, dyreportrætter og fragmenterede modulære totemmer præsenterer Ekman os for både sin personlige og det moderne transformative totem. I vores moderne kultur ændrer ting sig konstant, og vi ændrer løbende vores ankerpunkter gennem livet, vores forbundenhed er flygtig, og vi har hver især mange ’stammer’, der skiftes ud og ændres. Den transformative totem ændres derfor løbende gennem udstillingen. Ekman rækker ud efter sine egne minder og fabulerer videre, mens hun også inviterer beskueren til at overveje sit eget ophav, identitet og tilhørsforhold. Haren, zebraen og fåret har fået en portrætvæg, og et stort billedtæppe skildrer en række af Ekmans totemdyr, menneskedyr og planter.

Et meterhøjt modulært totem bestående af løsdele i form af isbjørnefødder, myrer, kaktus, et dovendyr m.fl. vil under udstillingen blive sat forskelligt sammen af kunstneren, som herigennem fortæller om vores livs hastige foranderlighed og de forskellige totemmer, vi omgiver os med.

Kunstneren vil være tilstede de fleste af udstillingens dage for at selv tune ind på dagens totemdyr og planter og for at ændre den modulære totemsøjle.

På gulvet kan man sætte sig på bløde sten, hvor et tre meter højt ’nøgent’ totem med vinger står klar til at sætte fantasien i gang med at forestille sig mulige motiver, inspireret af dyrekort, som er lagt frem til beskueren. Dette og et kæmpe tabula rasa papirværk giver mulighed for at stoppe op og reflektere over dyr og planters egenskaber og dvæle ved vores egne fortællinger om os selv.

Hvis du kommer torsdag, fredag eller lørdag, vil du kunne få lagt totemkort af kunstneren, som vil fortælle om de forskellige totemdyrs og plantes symbolikker og meninger, og hvad de måske vil fortælle dig, mens du selv kan projicere dem på den ”nøgne” totempæl.

Ekman arbejder med garn, indfarvet tekstil, tuftede skulpturer, tuftede vægtæpper og papir, lavet af garnafklip – det er et legende univers, hvor alle rester og stumper af historier og tidligere værker bliver brugt og genbrugt, og hvor 99% af materialerne er overskydende garn fra tekstilindustrien.

 

#Officinet #Fragmentedtotems #ninaekman

Fernisering: Torsdag den 31. marts 16.00 – 20.00

Finissage: Lørdag den 23. april 14.00 -16.00

Udstillingsperiode: 1. – 23. april 2022

Åbent:
Tirsdag-lørdag 12.00-16.00
Torsdage 12.00-18.00

Artist talks 7. april og 20. april, begge dage kl. 17.00

 

Gratis entre

Officinet
Bredgade 66
1260 København K