Kalender / Udstilling

Stærkt felt af danske kunsthåndværkere og designere på Mindcraft18

Anført af kurator Ditte Hammerstrøm drager 17 af Danmarks bedste kunsthåndværkere og designere til Milano i april for at vise helt nye værker frem på Statens Kunstfonds MINDCRAFT-udstilling. Udstillingen bliver vist ved designugen i Milano, som er en af verdens vigtigste platforme for design.

Foto: Værket "LMA (Lick My Ass) A Chair" af Pettersen&Hein bliver vist på MINDCRAFT18 i Milano. Kreditering: MINDCRAFT/Pettersen&Hein

Hvert år strømmer flere end 300.000 designinteresserede fra hele verden til Italien for at opleve det nyeste indenfor design og kunsthåndværk under designugen i Milano. Dansk kunsthåndværk og design er stærkt repræsenteret med MINDCRAFT-udstillingen, som er Statens Kunstfonds store satsning på designområdet. MINDCRAFT har etableret sig som en eftertragtet international udstillingsplatform for danske udøvere, siden den blev vist første gang i Milano i 2008.

Møbeldesigner med bredt udsyn
Udvalget har udpeget møbeldesigner Ditte Hammerstrøm som kurator og udstillingsdesigner for årets udstilling. Hun har udvalgt 17 deltagere blandt landets bedste kunsthåndværkere og designere, som får mulighed for at præsentere helt nye værker for det internationale publikum ved en af verdens vigtigste designbegivenheder.

Kurator Ditte Hammerstrøm siger om sin udvælgelse:
’Den danske scene for design og kunsthåndværk står stærkt i øjeblikket. Jeg har udvalgt deltagere, som hver især er blandt de bedste på deres felt og som kan arbejde stedsspecifikt i forhold til udstillingsstedet. Deltagerne har alle en eksperimenterende tilgang til deres fag og en helt særlig måde at arbejde med deres materialer på. Fælles for dem er den bredde, nytænkning og kvalitet, der karakteriserer dansk kunsthåndværk og design lige nu.’

Et stærkt hold med et mangfoldigt udtryk
Deltagerne repræsenterer forskellige fagområder, har en forskellig tilgang til materialer, proces og formgivning og favner både keramik, glas, smykker, tekstil og møbeldesign.

Deltagerne i MINDCRAFT18 er:
Anja Vang Kragh, Pettersen & Hein (Lea Hein, Magnus Pettersen), Petra Dalström, Kevin Hviid, Kasper Kjeldgaard, Maria Koshenkova, Louise Campbell, Katrine Borup, Iben Høj, Isabel Berglund, Carl Emil Jacobsen, Gitte Jungersen, Cecilie Bendixen, Rasmus Fenhann, Wednesday Architecture (Sofie Trier Mørk, Lise Bjerre Schmidt).

Den skønsomme blanding af etablerede og nye talenter er eksponenter for de kvaliteter, der er kendetegnende for nutidigt dansk kunsthåndværk og design med fokus på materialekendskab, godt håndværk, nye arbejdsmetoder og eksperimenterende tilgang til materialer.

Tid og sted
MINDCRAFT18 bliver udstillet fra 17. til 22. april i centrum af Milano under designugen, hvor den historiske klostergård San Simpliciano igen i år vil danne rammen om udstillingen, ligesom den gjorde det i 2015 og 2017.
Adresse: San Simpliciano, Piazza Paolo VI 6, 20121 Milano
Åbningstider:
mandag 16. april pressevisning kl.15-19
tirsdag kl. 11-23, onsdag til lørdag kl.11-20, søndag kl.11-17

Om MINDCRAFT
MINDCRAFT er et internationalt anerkendt og prisbelønnet udstillingskoncept, der med skiftende deltagere og kuratorer præsenterer det ypperste inden for dansk kunsthåndværk og design på verdens førende designscene under den årlige designuge i Milano.

MINDCRAFT-udstillingen blev første gang vist i 2008 og er med årene blevet en veletableret og eftertragtet international platform for dansk kunsthåndværk og design.

Formålet med MINDCRAFT er at profilere dansk kunsthåndværk og design over for både nationale og internationale meningsdannere, presse, producenter og fagfolk på området. Flere deltagere, der har fremvist deres værker på MINDCRAFT, er efterfølgende blevet opdaget af toneangivende producenter og har fået deres MINDCRAFT-værk sat i produktion hos for eksempel den italienske designer Nemo Cassina og danske producenter som Fredericia Furniture, HAY, Muuto, Menu, Skagerak og Gubi. Andre deltagere har solgt værker til private samlere eller haft held med at etablere nye samarbejder med velrenommerede gallerier i byer som New York, London og Paris.

MINDCRAFT hører under Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design. Udstillingen organiseres af Slots- og Kulturstyrelsen.
og internationale meningsdannere, presse, producenter og fagfolk på området. Flere deltagere, der har fremvist deres værker på MINDCRAFT, er efterfølgende blevet opdaget af toneangivende producenter og har fået deres MINDCRAFT-værk sat i produktion hos for eksempel den italienske designer Nemo Cassina og danske producenter som Fredericia Furniture, HAY, Muuto, Menu, Skagerak og Gubi. Andre deltagere har solgt værker til private samlere eller haft held med at etablere nye samarbejder med velrenommerede gallerier i byer som New York, London og Paris.

MINDCRAFT hører under Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design. Udstillingen organiseres af Slots- og Kulturstyrelsen.

Kilde: pressemeddelelse