Designer / Kunsthåndværker

Lene

Frantzen

Butik / Værksted

Galleri og butik Zigzign

Skamlingvejen 132, Ved Skamlingsbanken

6093 Sjølund

Kontakt

Forhandler

Shop online

Uld, uld og atter uld. I mit værksted ved Skamlingsbanken er uld mit primære materiale, og jeg udforsker det på mange forskellige måder. Jeg bruger forskellige teknikker som at rulle, krølle, klumpe, stampe, banke og vaske ulden sammen for at skabe store filtede ruller. Disse ruller bliver derefter skåret i skiver ved hjælp af det maskineri, som vi selv har udviklet. Jeg arbejder med hele farvepaletten og foretrækker ofte at bruge mange forskellige farver. Indimellem lader jeg mig også inspirere af naturens egne farver, og ulden fra mine egne får bliver langsomt en del af mit filtede univers.
Tekstiler har altid været en passion for mig, og jeg har en uddannelse fra Kunsthåndværkerskolen inden for tekstildesign. Selvom filtning ikke var en del af min uddannelse, har min forståelse for materialet og en stor portion stædighed ført til, at jeg har udviklet min helt egen filteteknik. Dette har resulteret i flere designpriser.
Mit værksted og hjem er beliggende ved Skamlingsbanken, hvor jeg skaber alle mine produkter. Min mand, Arthur, assisterer mig ofte med filtning og skæring. Jeg fremstiller primært brugsting til hjemmet, såsom hynder, puder, bordskånere, brikker, tæpper og puffer