Designer / Kunsthåndværker

Katja

Bie

Tegnestue

Storytelling Textiles

Kontakt

Tillidshverv

Jeg er uddannet tekstildesigner i 2001, fra Danmarks Designskole i København. Det fjerde studie år tilbragte jeg i Spanien, på Escuela de Artes i Granada, hvor jeg blev undervist i konstruktion af geometriske Arabiske mønstre og ornamentik i gips.
Siden 2003 har jeg arbejdet freelance på Det Kgl.Teaters tekstilværksted, hvor jeg trykker, farver og patinerer kostumer til både ballet, opera og skuespil.
Ideen til Storytelling Textiles blev skabt, efter at jeg i 2004 designede tørklæder, slips og T-shirts for Odense Bys Museer til H.C. Andersens 200 års jubilæum. Det blev en rejse ind i historien og til ideen om at udvikle tekstildesign, til museumsbutikker.
Storytelling Textiles er mit bud på en genfortælling af vores historie. Gennem bearbejdning af gamle manuskripter, tegninger og ornamentik, skaber jeg et bindeled mellem den Skandinaviske fortid og nutid. Jeg har mine egne historiske kollektioner på webshoppen, men laver også bestillingsopgaver til museer, der ønsker et unikt design i deres museumsbutik.