Dorte

Friis

Kontakt

+45 20 61 17 71

mail@dortefriis.dk

Når vi sætter blomster ned i en Dorte Friis-vase, tages vi med på et eventyr. Eventyret fortsætter, som vasen står dér i vindueskarmen eller på spisebordet eller på kommoden i soveværelset. Et eventyr om varme eksotiske jungler, hvor katte, papegøjer, tukaner og mennesker færdes side om side i harmoni. Et eventyr om et fortryllet verden, hvor intet ondt findes, og hvor mennesker går nøgne rundt, som var vi lige blevet født.

Motiverne breder sig over vasen i sin helhed. Kattens hale bugter sig om den runde form som en arabesk, fuglene breder deres takkede vinger over hele fladen, og menneskekroppene slynger deres arme, ben og lange hår i elegante baner på den natsorte baggrundsglasur. I mellemrummene skyder blomster deres hoveder, blade og ranker ind som dekorative sætstykker for de eksotiske motiver.

Virkningen er dynamisk, men også præget af en egen monumental ro. Dorte Friis formår ikke kun at skabe balance mellem kompositionens enkelte dele, men også at få de stærke og glødende farver til at svinge med hinanden.

Uddrag af tekst fra bogen "101 kunstnere" af Tom Jørgensen.