Aoife Soden er en irsk glasblæser, der bor og arbejder i Danmark. Hun tog sin glasuddannelse på National College of Art and Design i Dublin.
Efter at have afsluttet sin uddannelse flyttede Aoife til Danmark for at arbejde med danske glasstudier. Hun har altid været påvirket af form og funktionalitet i skandinavisk design og fascineret af glasets optiske effekter. Aoife opretter simple former med lyse kontrastfarver. Kontrasten mellem simple former og lyse farver er centralt for hendes designproces. Hun bruger mønstre og farvekombinationer fra sin ungdom i 70'erne og 80'erne i Australien, Irland og Papua New Guniea.
Aoife arbejder som glaskunstner, og interesserer sig for anvendelsen af glasets optiske og skulpturelle egenskaber. I hendes arbejde er Aoife tiltrukket af det æstetiske ved det menneskelige legeme. Formerne og figurerne hun anvender er flydende og organiske, der forener farverne og de naturlige former. Hendes nuværende arbejde udforsker det indbyrdes forhold mellem sind og krop med fokus på dysfunktionen af bestemte organer, der skyldes stress og angst.