Udstilling

LANDSCAPE – en soloudstilling af Kristine Mandsberg

Gå på opdagelse i et væld af materialer, farver og mønstre. Tekstildesigner Kristine Mandsberg udfolder et nyt sanseligt og taktilt landskab til kunsthallen Nicolai i Kolding og giver publikum en overvældende visuel oplevelse, der lagrer sig i kroppen. Installationen er en videreudvikling af udstillingen PLEASE TOUCH, der blev vist i Officinet tidligere på året.
Udstillingen Landscape vises fra 4. august - 2. september 2018.

Fotograf: Daniel Schriver

Udstillingen består af 3 installationer, en for hvert rum på Nicolai, hvor besøgende kan bevæge sig fra rum til rum og opleve udstillingen, som 3 forskellige, abstrakte landskaber.


Referencen til landskaber er en intention om at skabe en parallel til, hvordan vi som mennesker oplever, er nysgerrige på vores omgivelser og gerne både vil se, røre og bevæge os fysisk, når vi skal opleve noget nyt. At vi som mennesker har en udforskende adfærd frem for at være passive beskuere, hvilket formen på udstillingen også gerne skal understrege.


Intentionen med udstillingen er at skabe 3 overvældende rumlige oplevelser, og sætte oplevelsen af materiale, farver og overflader lidt på spidsen. At skabe fysiske, rumlige oplevelser med en intention om at ville kommunikere sanselige og visuelle overvældende oplevelser, som viser en anden virkelighed, og ikke mindst en fysisk virkelighed, som en kontrast til den digitale verden vi ofte befinder os i. At vi som mennesker har brug for at få fysiske oplevelser, i den virkelige verden, hvor man både kan røre, se, høre og dufte, og hvor man selv skal være aktiv og opsøgende for at få den fulde oplevelse med sig hjem, og ikke bare kan lade sig underholde.

Landscape er en eksperimenterende udstilling, hvor besøgende oplever den på deres vilkår og med hver deres referenceramme. Derfor er udstillingen tænkt til alle, både børn, unge og voksne.

Udstillingen er støttet af : Statens Kunstfond, Nationalbankens Jubilæumsfond, Kolding Kommune

Fotograf Daniel Schriver

Om Kritine Mandsberg

Kristine Mandsberg er uddannet Tekstil Designer fra Designskolen Kolding og The Royal College of Art i London i 2008. Hun arbejder fra sit værksted på Nørrebro, hvor hun beskæftiger sig meget bredt med sit fag. Hun har eksempelvis løst kommercielle opgaver for virksomheder som IKEA, Gyldendal og Kunde & Co, lavet en udsmykning til Byens Hegn på Rådhuspladsen, og arbejdet med rumlige tekstile installationer, både til kommercielle kontekster som eksempelvis messer og showrooms, og til udstillinger hvor installationerne har et mere eksperimentelt og kunstnerisk afsæt med den intention at skabe rumlige oplevelser. Hun er generelt optaget af, hvordan hun kan arbejde med at formidle visuelle og sanselige oplevelser gennem sin faglighed som tekstil designer, hvor mønstre, materialer, og farver spiller en stor rolle.

Læs mere om Kristine Mandsberg

Læs om Kristine Mandsbergs udstilling i Officinet “PLEASE TOUCH”

 

Kilde: pressemeddelelse