Nyhed

Kultur er meget mere end besøgstal og billetsalg

Forperson Hanne Brøbech Sønnichsen fra Danske Kunsthåndværkere & Designere opfordrer Kulturens Analyseinstitut til ikke at fokusere på besøgstal og billetsalg, men derimod på vilkårene for kulturlivet i Danmark.

Hanne Brøbech Sønnichsen efterlyser øget fokus på vilkårene for kulturlivet i Danmark.

 

Besøgstal og belægningsprocenter kan ikke gøre det alene, hvis man vil tage temperaturen på dansk kulturliv. Det mener forperson Hanne Brøbech Sønnichsen fra Danske Kunsthåndværkere & Designere, der netop har deltaget i et opstartsinterview med Kulturens Analyseinstitut:

”Vi hilser Kulturens Analyseinstitut velkommen og ser frem til at få et kvalificeret databaseret vidensgrundlag både at tale og handle ud fra. Det vigtigste, ja helt centralt for os, er at finde ud af vilkårene for arbejdet med kultur i Danmark – mere end billetsalg og besøgstal.”

 

Tal med os!

Kulturens Analyseinstitut gennemfører i øjeblikket en række interviews blandt kommende samarbejdspartnere, der skal danne grundlag for en interessentanalyse. Formålet er at få indblik i omverdenens forventninger til instituttets fremtidige arbejde, betydning og effekt for kulturområdet og det danske samfund. Helt konkret skal analysen afdække, hvilke arbejdsområder og strategiske temaer, kulturlivet selv ønsker, at det nye institut skal prioritere.

Hanne Brøbech Sønnichsen uddyber på kunsthåndværkernes vegne: ”Polemisk sagt ønsker vi os en registrering af det, man ikke kan måle, så vi får stærkere politisk gennemslagskraft. Når det kommer til vores område, er det ikke nok at liste op, hvor mange gæster, der går gennem tælleapparaterne. For vi må ikke overse den æstetiske merværdi og enorme betydning, som ikke mindst kunsthåndværk besidder og beriger os med i hverdagen. Hvordan omregner vi den? Det bliver den store udfordring for det nye institut.”

Til spørgsmålet om et enkelt godt råd til Kulturens Analyseinstitut lyder det kort og koncist fra Danske Kunsthåndværkere & Designeres forperson: ”Tal med os – inddrag os.”

 

Esben Danielsen, tidligere fagdirektør fra Københavns Kommunes kulturforvaltning, tiltræder 1. januar 2023 som ny direktør for Kulturens Analyseinstitut.

Kulturens Analyseinstitut er en selvejende institution, der har til formål at levere struktureret og empirisk funderet viden om kulturområdet og dets dynamikker, som længe har været efterspurgt fra både kulturlivet selv og fra politisk side.

Læs videre her https://dkod.dk/kulturens-analyseinstitut/