Udstilling

MØRKETS LYS

MØRKETS LYS er en gruppeudstilling med 6 professionelle kunsthåndværkere / designere, Ulla Sonne, Anne Bannick, Karen Lise Krabbe, Karen-Lisbeth Rasmussen, Dorthe Merete Lykke Jensen og Rikke Lunnemann. Alle går de på opdagelse i, hvad der sker i rummet med lys, skygge og mørke. Der arbejdes bl.a. med temaer, som er naturrelaterede, havets væsener og eksperimenter med lysende objekter/tekstiler, skyggerelieffer i mursten og magiske ædelstens lysverden. Udstillingen, der er resultatet af eksperimentel leg med materialer og formgivning af metal, keramik, tekstil, strik og glas, foregår i mørkelagte rum med kun enkelte lyskilder; lyskilder der på magisk vis former værkerne og leder den besøgende gennem MØRKETS LYS.

I fravær af ni tiendedele af det generelle lys, opstår der ro og fokus, og der skrues dermed op for beskuerens egen tolkning af de udstillede værker. Udstillingen danner en kulisse for en rejse ind i mørket; en rejse, hvor beskueren får udfordret sit sanseapparat blandt værker, der bevæger sig i et tema hvor lys, mørke, mystik, magi og forundring hersker.

Lys og skygge indtager scenen i mønstre på vægge og lofter. Lyde er mere insisterende, synet driller, tvivlen øger intensiteten i oplevelsen, og alle ting opfattes i en anden kontekst. Begrænses mængden af lys i rummene, får lyset pludselig en aktiv rolle, som et helt nyt, næsten fysisk materiale, samtidig med at det bibeholder sine immaterielle egenskaber. Der skabes dramatiske universer, hvor drømmens og sjælens logik samtidig er en essentiel medspiller, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber nye scenarier.

Periode: 30. nov. 2019 til 15. dec. 2019

Fernisering lørdag d. 30. november kl. 14-16.00

Artist talk lørdag d. 7. december kl. 13.00-14.00

SAK Kunstbygning
Vestergadepage1image33918144
5700 Svendborg

Kilde: pressemeddelelse