Nyhed

Har du udstillet i 2022? Se her!

Bemærk kort frist! Er du kunsthåndværker, og har du udstillet i 2022, så kan du søge tillægsvederlag hos VISDA.

Et kig ind i den prisbelønnede udstilling "Alive and Kicking in CPH" i Officinet 2022. Katarina Egsgaard. Foto: Dorte Krogh.

 

Det er med glæde, at vi nu kan fortælle, at Danske Kunsthåndværkere & Designere også er omfattet af ordningen med det nye tillægsvederlag.

VISDA har udformet en ny ordning, hvor kunsthåndværkere og billedkunstnere modtager et ekstra vederlag for udstillingsaktiviteter i Danmark.

Ordningen gælder for alle typer udstillinger af nulevende kunsthåndværkere og billedkunstnere, der i løbet af 2022 har udstillet på et af landets anerkendte museer eller kunsthaller, udstillinger i det offentlige rum, i kunstnerdrevne udstillingssteder, gallerier mv. Hvis udstillingsstedet ikke fremgår af listen, kan du selv tilføje det.

Du søger ordningen gennem VISDA som ”Tillægsvederlag til billedkunstnere” (her hører kunsthåndværkere under).

Den nye ordning for tillægsvederlag træder i kraft, da det ikke altid er muligt for VISDA at modtage 100 % dækkende data, for eksempel på grund af manglende kreditering. Fordelingen sker dels på baggrund af statistiske data fra beslægtede områder, dels på baggrund af et pointsystem. Derfor havner nogle af pengene i en pulje, som nu udbetales til individuelle rettighedshavere på baggrund af et pointsystem baseret på udstillingsaktivitet. Udbetalingerne vil ligge fra 500 til 10.000 kr. Der er afsat i alt cirka en million kroner til ordningen, der vil blive evalueret løbende.

Søg dit udstillingsvederlag nu

Du ansøger ved at indtaste data om de udstillinger, du har haft i Danmark i 2022. Jo flere udstillingsaktiviteter, des større vederlag.

BEMÆRK kort frist! Du kan ansøge om tillægsvederlaget frem til den 31. marts.

Ansøg her hos VISDA

 

BLIV REGISTRERET HOS VISDA

Tilmeld dig VISDA, der fordeler ophavsretsvederlag individuelt til de ophavsmænd, hvis værker er blevet brugt i blandt andet undervisning, bøger, tv, offentlige og private institutioner, mv. Udbetalingerne udregnes via indberetning fra brugere, stikprøveundersøgelser eller statistiske opgørelser. Husk at registrere dig som kunsthåndværker.

Læs om dine ophavsrettigheder her