Nyhed

Glas- og keramikuddannelsen på Bornholm bliver en professionsbachelor

KADK’s uddannelse Craft: Glass & Ceramics på Bornholm er netop blevet akkrediteret som landets første kunstneriske professionsbachelor. Det vil styrke uddannelsen, og giver den en stærkere erhvervsforankring, skriver KADK.

Foto credit: KADK Bornholm

Danmarks største kunstneriske uddannelsesinstitution – Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) – styrker nu uddannelsen Craft: Glass & Ceramics på Bornholm. Uddannelsen, der hidtil har været en bacheloruddannelse, er netop blevet akkrediteret som professionsbachelor af Akkrediteringsrådet.

Og rektor på KADK, Lene Dammand Lund, glæder sig over det nye kvalitetsstempel:


Det er en god dag for KADK, fordi vi med den nye akkreditering sikrer et stærkt uddannelsesmiljø inden for kunsthåndværk på Bornholm. Uddannelsen bliver både opgraderet, og samtidig får den en endnu dybere forankring på Bornholm, da den bliver mere erhvervsrettet.


Uddannelsen bliver den første kunstneriske professionsbachelor i Danmark. En professionsbachelor er en afsluttet uddannelse, der typisk retter sig mod et bestemt erhverv, som praktikperioderne knytter sig til.

I praksis betyder det, at uddannelsen Craft: Glass & Ceramics går fra at være en treårig til en tre og et halvt år lang uddannelse. Derudover bliver praktikforløbet længere således, at der fremover vil være to fulde semestre praktik. På den måde bliver uddannelsen endnu mere erhvervsrettet og får et stærkere fokus på netværksopbygning, uden at gå på kompromis med det kunstneriske fokus, som netop gør keramik og glaskunst fra Bornholm så efterspurgt.

KADK’s fagleder, Mathilde Aggebo:
Det er en historisk begivenhed, fordi akkrediteringen er en officiel anerkendelse af kvaliteten i uddannelsen. Det er et signal om, at det er vigtigt for Danmark, at vi har et stærkt uddannelsesmiljø inden for kunsthåndværk på Bornholm. Med den nye professionsbachelor får de studerende en endnu stærkere tilknytning til øen, da uddannelsen bliver længere, den rummer mere erhvervspraktik, og den afsluttes på Bornholm. Det vil også gavne de bornholmske kunsthåndværkserhverv og styrke Bornholm som World Craft Region.”

Daglig leder af KADK’s afdeling på Bornholm, Viki Noorman Kert:
“KADK’s Craft: Glass & Ceramics er et af Europas førende uddannelsesmiljøer inden for glas og keramik. Vi arbejder således fortsat på at skabe et dynamisk og internationalt orienteret program.
Netop de studerendes internationale profiler og kulturelle identiteter, der mødes med det bornholmske lokalmiljø, skaber grobund for nye udviklingssamarbejder, som vi glæder os til at udfordre i større grad.
Professionsbacheloruddannelsen er med til at skabe denne mulighed, blandt andet gennem de to praktikforløb, der ligger på henholdsvis 4. og 7. semester.”

Første årgang på den nye professionsbachelor i Craft: Glass & Ceramics starter til september 2019.

Kilde: pressemeddelelse

Kommentar fra DKoD:

Vi ønsker skolen et stort tillykke med den nye akkreditering, men samtidig vil vi gerne i fortsat dialog omkring de studerendes muligheder for at tage en kandidat i København, når de har afsluttet professionsbacheloren på Bornholm.
–Hans Christian Asmussen, DKoD, bestyrelsesformand.