Nyhed

Fulby Keramik fylder 60 år

Sorø Kunstmuseum markerer, at Fulby Keramik fylder 60 år med en pop-up-udstilling, der byder på et udsnit af værkstedets kendte klassikere. Gennem alle årene har parret bag keramikken, Hans og Birgitte Börjesson, boet og arbejdet lige uden for Sorø i landsbyen Fulby.

Fulby Keramik. Hans og Birgitte Börjesson. Pressefoto fra Sorø Kunstmuseum.

 

Mange forbinder Fulby Keramik med saltglaseret stentøj. For selv om de to keramikere Hans og Birgitte Börjesson også frembringer fade og skåle af porcelæn med celadonglasur, er det inden for det saltglaserede, at de har sat de stærkeste spor og høstet stor anerkendelse. De har blandt andet modtaget priser på den første World Ceramic Biennale i Korea i 2021. Ligesom man har kunnet opleve  Börjesson-parrets ikoniske værker på blandt andet Designmuseum Danmark i København og keramikmuseet CLAY i Middelfart.

 

Fulby fornyer

Direktør på Sorø Kunstmuseum Anna Krogh udtaler om Börjessons betydning: “Fulby Keramik er ikke alene et helt centralt keramisk værksted i Sorø. Birgitte og Hans Börjesson har også markeret sig nationalt som fornyere af det keramiske udtryk. Deres tidlige eksperimenter i 1960’erne og 1970’erne har skabt en helt unik signatur, der selvfølgelig skriver dem ind i keramikhistorien.”

 

UDSTILINGEN “FULBY 60 ÅR – HANS OG BIRGITTE BÖRJESSON”

PROGRAM

Torsdag 9. februar kl. 15-17: Fernisering – alle er velkomne.

Torsdag 16. februar kl. 16-17: Artist Talk med Hans og Birgitte Börjeson.

Bemærk, at der er åbent alle dage i udstillingsperioden (9.-19. februar), også mandag 13. februar, hvor museet ellers normalt har lukket.

Sorø Kunstmuseum
Storgade 9
4180 Sorø

Læs mere her