Portræt

Bag scenen: guldsmed Dina Rosenstjerne

Kom bag scenen og se hvordan guldsmed Dina Rosenstjerne arbejder med guld, sølv og ædelstene fra sit værksted på Østerbro i København. Hør hvad der inspirerer hende, og hvorfor hun har valgt at blive kunsthåndværker.
Mød Dina Rosenstjerne på Frue Plads Marked den 9.-10.-11. august 2018.

Hvor finder du inspiration til dine smykker?

Inspirationen til smykkerne kommer for det meste ubevidst. Jeg bliver inspireret af ting jeg ser i min hverdag. Det kan være møbelkunst, arkitektur og ofte også naturen (jeg er jo glad for organiske former). For nylig blev jeg inspireret af et skilteophæng jeg så på en ferie i Prag. Men inspirationen kan også komme fra noget jeg har set flere år tilbage.

Hvilken del af processen finder du mest interessant?

Jeg finder hele processen i at skabe smykker spændende. Det er fantastisk at man kan forvandle en flad krusedulle på et papir til et smykke i 3D, med tyngde, overflade og struktur som man kan tage på fingeren, om halsen eller hvor man nu vil pynte sin krop.

Hvorfor har du valgt at blive guldsmed?

Jeg har altid været kreativ og haft lidt større evne og lyst til at tegne og skabe ting, end de fleste. Da det kom til at vælge en uddannelse, kunne jeg simpelthen ikke finde på andet jeg havde lyst til at arbejde med, så det var sådan set en udelukkelsesmetode. Jeg tror at kombinationen af det kreative, det håndværksmæssige, og det at arbejde med små ting passer godt til mit temperament. Jeg er en rolig og tålmodig person, er god til at fordybe mig og nyder samtidig at arbejde med materialer, hvor det ikke er op til tilfældighederne hvad resultatet bliver, men hvor jeg har den fulde kontrol.

Læs mere om Dina Rosenstjerne

 

/HDS