Udstilling

forside

I perioden 25. april - 5. juni kan du møde smykkekunstner Mette Saabye og grafisk designer Helle Vibeke på Thorvaldsens museum. Her udforsker og arbejder de med Bertil Thorvaldsens store samling af antikke ædelstene, som kan opleves i den anmelderroste særudstilling DYREBAR på museets første sal.

 

I perioden 25. april – 5. juni kan du møde smykkekunstner Mette Saabye og grafisk designer Helle Vibeke på Thorvaldsens museum. Her udforsker og arbejder de med Bertil Thorvaldsens store samling af antikke ædelstene, som kan opleves i den anmelderroste særudstilling DYREBAR på museets første sal.

De indgraverede smykkestens funktion som signeter og deres kunstneriske udtryk er det centrale omdrejningspunkt for Saabye og Jensens undersøgelser.

Her kredser de bl.a. om, hvordan man til alle tider – fra antikken til i dag – har brugt smykkestenen til at bekræfte ægtheden af dokumenter – ligesom vi ellers kender den håndskrevne eller digitale signatur. Herved bliver smykkestenene vigtige identitetsmarkører.

⁠Saabye og Jensen udforsker også museets materialitet – dets farver, teksturer og samspillet mellem lys og skygger – og hvordan det kan komme til udtryk i deres proces og færdige værker.⁠

⁠”Sporene fra fortiden rækker ind i nutiden. Langsomheden i skabelsesprocessen. Man kan ikke skabe hurtigere end sansningerne af materialerne, formen og det funktionelle princip kan udfolde sig,” udtaler de to kunstnere.

Følg deres arbejde på Thorvaldsens museum på Instagram

Helle Vibekes Jensen 

Mette Saabye

Oplev også Bertel Thorvaldsens smukke samling i den anmelderroste udstilling ’DYREBAR’ på museets første sal.