Viden

FORMKRAFT: DET SOCIALE STOF

I løbet af foråret dykker Formkraft ned i den aktuelle tekstilbølge og undersøger fagets potentialer, tendenser og historie. På Formkraft.dk kan du følge med i artikler og cases, der løbende udgives over de næste måneder.
Her ser Formkraft blandt andet nærmere på Trapholt, hvor direktør Karen Grøn giver indblik i museets satsning på borgerinddragende værker, og Pernille Anker Kristensen ser på tekstilbølger gennem tiden.

Helle Trolles værk 'Keep Connected' på Biennalen 2021, Koldinghus.

I temaets leder skriver forfatter Heidi Laura:

”Den voksende interesse for arbejdet med tekstiler som en form for dannelse og selvterapi, er endnu en bekræftelse af håndarbejdets evige relevans: De rolige rytmer og den tålmodige opbygning af nye strukturer bliver en måde at transformere sig selv på. Ved at generobre forståelsen af tekstilets karakter og muligheder, bliver man igen kompetent som skabende menneske. Og omkring begge typer af aktiviteter vokser igen de sociale strukturer. Ved at lære sig at forvandle stof eller garn til magiske nye former, skriver man sig selv ind i tekstilernes titusindårige historie og slutter sig til et af menneskehedens ældste fællesskaber.”

Læs lederen her

 

FORMKRAFT – DIGITALT ARKIV OG KONTEMPORÆRT TIDSSKRIFT

Formkraft er Danske Kunsthåndværkere & Designeres nye digitale portal, der rummer et omfattende arkiv af digitaliserede og søgbare tidsskrifter og kataloger fra perioden 1948-nu. Historien fortsættes og aktualiseres i nye publikationer. Formkraft er ikke et nyhedsmedie, men har en undersøgende tilgang til nutidens kunsthåndværk og design med artikler, hvori der spørges hvorfor og hvordan snarere end hvad og hvornår. Et fagligt redaktionsråd planlægger 4 årlige temaer. Alt materiale er frit tilgængeligt og oversættes til engelsk.

Læs mere på Formkraft

MODTAG NYHEDSBREV FRA FORMKRAFT

Du kan skrive dig op til at modtage nyhedsbreve fra Formkraft, når der præsenteres et nyt tema, nyt på tidsskriftshylden mv. Skriv dig op her