Nyhed

Festlig nytårskur på Christiansborg Slot

NYTÅRSKUR I anledning af årsskiftet deltog forperson Hanne Brøbech Sønnichsen i Hendes Majestæt Dronningens traditionsrige nytårskur på Christiansborg Slot.

Hanne Brøbech Sønnichsen foran en af Bjørn Nørgaards gobeliner ved Hendes Majestæt Dronningens nytårskur 2023 på Christiansborg Slot.

 

Siden 2005 har H.K.H. Kronprinsesse Mary været protektor for Danske Kunsthåndværkere & Designere. Og ved kuren på Christiansborg Slot blev der lejlighed til at ønske både H.M. Dronningen og Kronprinsparret et godt og lykkebringende nytår på Danske Kunsthåndværkere & Designeres vegne. Foruden de kongelige protektioner deltog også indbudte repræsentanter for større landsorganisationer samt officerer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen ved lykønskningskuren den 4. januar, som samtidig var årets sidste.

 

Galla og guldkaret

Kongehusets nytårskure, der har aner helt tilbage til midten af 1600-tallet, markerer en festlig og farverig start på det nye år. Traditionen tro ankom Majestæten på den sidste dag til lykønskningskuren i Kongehusets fineste karet. “Kong Christian VIII’s karet” fra 1840 bliver trukket af seks heste og er belagt med 24-karats bladguld. Og Dronning Margrethe selv var iført den nye kurkjole, som hun fik af Håndværkerforeningen i Kjøbenhavn til regeringsjubilæet sidste år. De mange fremmødte kurgæster, der havde trodset den silende regn, var da også alle behørigt klædt i galla og de obligatoriske hvide handsker.