Netværk

ECO-design Challenge 2022 er gennemført med flot indsats

Deltagerne i ECO-design Challenge 2022 har arbejdet sammen i tre intense måneder for at skabe nye bæredygtige løsninger.

Deltagerne og soundingboard ved ECO-design Challenge 2022. Foto: Kristine Lauritsen

 

Ved ECO-design Challenge 2022 blev fem virksomheder – & Shufl, PLUS, Bibs, Horn Bordplader og Midtvask – sammen med 25 designere, klædt på til fremtiden. Forløbet har introduceret til strategier inden for: nye materialer, reducerede CO2-emissioner, retursystemer, affaldsoptimering, livslange holdbare produkter og meget mere. Designerne i udfordringen deltog i online-seminarer, fik sparring af professionelle konsulenter, opbyggede netværk og et nyt sæt færdigheder, som de nu kan tilbyde som kompetencer i deres fremtidige opgaver.
Forløbet kulminerede i en flot dag på Børsen, hvor grupperne præsenterede deres cases for et professionelt soundingboard, der havde mange roser til de fem gruppers arbejde.

 

Indenfor 3-5 år vil EU stille bæredygtigheds dokumentationskrav til virksomheder, der ønsker adgang til EU’s indre marked for møbel- og tekstilprodukter. Derfor er det afgørende for virksomheder- og designers succes og vækst, at designe produkter, services og systemer, der lever op til EU’s ECO-design direktiv.

 

Hvad er ECO-design?

ECO-design er en betegnelse for de krav, EU stiller for energiforbrugende og energirelaterede produkter. Kravene er til for at sikre produkternes minimale miljømæssige aftryk.

ECO-design har især omhandlet forbud mod de mindst energieffektive produkter, da energiforbruget i produkters levetid oftest er den største kilde til miljøpåvirkning. Kravene stilles derfor for at fjerne de mest miljøbelastende og mindst energieffektive produkter fra markedet.

 

Kravene er også kendt som Ecodesign-direktivet (2009/125/EC).

 

Vil du også vide mere og arbejde med ECO-design?

ECO-design Challenge vender tilbage i 2023 – hold dig opdateret her

Bliv en del af gruppen ECO-design for den danske livsstils- og designbranche på LinkedIn.
Tilmeld dig her.

 

ECO-design Challenge er et projekt af Lifestyle & Design Cluster, Danske Kunsthåndværkere & Designere, Design denmark, Forbundet Arkitekter og Designere og er økonomisk støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Stor tak til: Wickie Meier fra Kvadrat Really og Henriette Melchiorsen