Nyhed / Debat

DKoD i opråb til politikerne: Husk kulturen!

VALGKAMP DKoD og en lang række kulturorganisationer under Dansk Kunstnerråd slår til lyd for, at kunsten og kulturen binder os sammen på tværs af politiske overbevisninger.

Så du Politiken i søndags? Her opfordrer DKoD og de øvrige medlemmer i Dansk Kunstnerråd politikerne til at arbejde for et levende og mangfoldigt kunst- og kulturliv.

 

Kunst og kultur kan være alt fra en podcast, en koncert og den bog, vi læser, til udstillingen på museet – og ikke mindst kunsthåndværk og design, som betjener og beriger mange mennesker hver eneste dag.

Kunsten favner bredt, men binder os også sammen på tværs af landet og må for alt i verden ikke køres ud på et sidespor, hverken under eller efter valgkampen. Derfor er Danske Kunsthåndværkere & Designere og de øvrige medlemsorganisationer i Dansk Kunstnerråd gået sammen om en fælles opfordring til folketingspolitikerne. Derfor har vi sammen indrykket helsidesannoncen i Politiken med budskabet: Husk nu, at kunsten og kulturen binder os sammen!  På tværs af regioner og politiske overbevisninger.

 

Dansk Kunstnerråd er en tværfaglig organisation for de professionelle kunstneres organisationer i Danmark med henblik på samarbejde på det kunst- og kulturpolitiske område. I alt har Dansk Kunstnerråd 23 medlemsorganisationer med ca. 18.000 medlemmer.

 

Læs også Dansk Kunstnerråds syv forslag til kulturpolitikken her