Nyhed / Priser

Den unge kunstneriske elite

Statens Kunstfond har udvalgt 20 fremadskuende kunstnere og kunstnergrupper, som får tilskud til at udvikle karrieren herhjemme og i udlandet.

Keramiker Pernille Pontoppidan Pedersen bliver en del af Kunstfondens karriereprogram. Værk: Rejste sten, 2020 (unfinished). Foto: Per Ahlmann. Kreditering: Tommerup Keramiske Værksted

For tredje gang har Kunstfonden udvalgt en række kunstnere, som bliver en del af karriereprogrammet ’Den unge kunstneriske elite’.

Programmet giver 20 af de største håb inden for musik, scenekunst, billedkunst, litteratur, film, arkitektur, kunsthåndværk og design et tilskud til at udvikle deres spirende kunstneriske talent, og hjælper dem på vej mod et nationalt og international gennembrud.

Carl Emil Jacobsen er i puljen med begrundelsen

Carl Emil Jacobsen befinder sig i grænselandet mellem design og kunst. Han arbejder nonfigurativt med skulpturen og møder herigennem det, der definerer os som menneske.

Carl Emil Jacobsen er en del af Biennalejuryen til Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2021 og han er med på gruppeudstillingen i Officinet til august 2021.

Se hele listen her, hvor Keramiker Pernille Pontoppidan Pedersen og beklædningsdesigner lærke Marie Valum også er repræsenteret.

Stort tillykke til dem alle!