Nyhed / Debat

Danske Kunsthåndværkere & Designere hilser kulturminister Jakob Engel-Schmidt velkommen

Danske Kunsthåndværkere & Designere har sendt en velkomsthilsen til kulturminister Jakob Engel-Schmidt. Her opfordrer forperson Hanne B. Sønnichsen til at samarbejde om at sætte dansk kunsthåndværk på den politiske dagsorden.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt. Foto: Steen Brogaard.

 

Den nye regering har sat navne på det nye ministerhold. Og Danske Kunsthåndværkere & Designere har sendt en velkomsthilsen til den nye kulturminister Jakob Engel-Schmidt. Her opfordrer forperson Hanne B. Sønnichsen til at samarbejde om at sætte dansk kunsthåndværk på den politiske dagsorden:

 

“Kære Jakob Engel-Schmidt

Først og fremmest tillykke og velkommen som landets nye kulturminister. Hos Danske Kunsthåndværkere & Designere (DKoD) har vi store forhåbninger til samarbejdet fremover. Ikke mindst glæder vi os over din kulturelle dannelse og ophav, i kraft af din fars profession som pottemager. Det fortæller os, at du kommer fra en baggrund, hvor man har øje for formgivning, det gode håndværk og den materialeforståelse, som dansk kunsthåndværk og design er så kendt for både herhjemme og internationalt.

Ved Danske Kunsthåndværkere & Designere ser vi frem til et nyt spændende år, hvor vi skaber øget synlighed og anerkendelse af kunsthåndværk som kulturfaktor i Danmark. Ønsket er at få sat kunsthåndværkets betydning og samfundsværdi på dagsordenen i dansk kulturpolitik sammen med dig.

Vi håber at se dig til vores mange store som små events og arrangementer, herunder Biennalen for Kunsthåndværk & Design og det ikoniske Frue Plads Marked, der fejrer 40-års jubilæum i 2023. Og ikke mindst rækken af udstillinger i Officinet – Danske Kunsthåndværkere & Designeres udstillingssted i de historiske rammer i Bredgade, indre København.”