Priser

Danske keramikere hædres

Morten Løbner Espersen modtog Annie og Otto Detlefs' keramikpris 2018 på 100.000 kr. Prisen blev for 3. gang uddelt på Clay Keramikmuseum, hvor også en af landets dygtigste brugskeramikere, Gurli Elbækgaard, blev hædret med et rejselegat på 50.000 kr.

Morten Løbner Espersen. Fotograf Ole Akhøj

Morten Løbner Espersen er uddannet dels på Danmarks Designskole i Kbh og dels på École Supériure des Arts Appliqués i Paris. Hans værker er repræsenteret på mange både danske og internationale museer. På Clay er han aktuel med den 114 cm høje krukke Moon Jar #1990, 2017, der er en del af udstillingen Store Formater – kloge hænder.

Morten Løbner Espersens keramik bærer præg af hans passion for at eksperimentere med glasurer – og han har efterhånden udviklet en kompliceret lag-på-lag teknik, der giver et på en gang svulstigt og ekspressivt udtryk.


Morten Løbner Espersen bør ikke mindst anerkendes for sin pionerindsats indenfor arbejdet med glasurenes virkning. Noget, som mange yngre keramikere er optaget af i dag.


Sådan fortæller CLAYS direktør Pia Wirnfeldt, der sammen med keramiker Peder Rasmussen har peget på Morten Løbner Espersen som en værdig prismodtager.

Dagens anden prismodtager, Gurli Elbækgaard, har sit fokus rettet mod brugskeramikken. Hun er uddannet ved Designskolen i Kolding og Kunsthåndværkerskolen i Bergen. Kopper, kander, tallerkener og vaser fra hendes hånd har et organisk touch som flere af landets mest anerkendte og eksklusive restauranter har fået øje på.

Gurli Elbækgaard

Annie og Otto Johs. Detlefs keramikpris er enestående i sit formål om at støtte keramikken som et udfordrende håndværk med et stort kunstnerisk potentiale.

Se Gurli Elbækgaards medlemsprofil

 

Kilde: pressemeddelelse