Priser / Nyhed

Albertsenfonden hylder tekstilfaget

Torsdag eftermiddag uddelte Albertsenfonden priser til tre af Danmarks førende tekstildesignere. Alle har de vist nye veje og sat et stærkt aftryk på tekstilfaget.

Anne Fabricius Møller, Lærke Bagger og Margrethe Odgaard modtog hæder fra Albertsenfonden

Prismodtagerne 2022 er Lærke Bagger, Margrethe Odgaard og Anne Fabricius Møller.

Mathilde Aggebo, dekan fra Det Kongelige Akademi og bestyrelsesmedlem i Albertsenfonden, overrakte priserne og fortalte om bestyrelsens motivation for valget af de tre prismodtagere. Afgørende for de tre er deres evne til at formidle og skabe opmærksomhed om deres fag og praksis.

I talen sagde Aggebo blandt andet om Lærke Bagger: ”Du får prisen for din visionære, frie og uhøjtidelige tilgang til strik. (…) Lærke, du har 166.000 følgere på Instagram, som i høj grad er dit medie, du har udgivet en bog om strik, der er så populær, at den er kommet i flere oplag i Gyldendals Bogklub – og på flere sprog. Tak Lærke, fordi, du sætter strikfaget frit og inviterer os alle indenfor i dit totalt inspirerende univers.

I motivationen til Margrethe Odgaard hed det: ”Du får prisen for din lange og overbevisende indsats indenfor farve- og tekstildesign, både dine unika projekter og igennem mange samarbejder, du har med industrien. (…) Tak Magrethe, fordi du som én af meget få på verdensplan, der tager farver og materialer dybt alvorligt, og fordi at du utrætteligt udvikler og eksperimentere med området.”

Og til Ane Fabricius Møller lød det: ”Du får prisen for dit lange undersøgende og meget personlige arbejde med tekstildesign (…) Tak Anne, fordi du utrætteligt bliver ved med at udforske dit kunstneriske sprog og tekstile teknikker og metoder, og fordi du nu også sørger for, at vi har et fælles studerekammer for tekstil, hvor du deler din begejstring og store viden om faget.”