Udstilling

Marlene Klok

Marlene Klok præsenterer funktionelle objekter mellem kunst og design. Udstillingen INTERIOR MONOLOGUES er stærk influeret af fortællingen og det legende i Art Brut og folkekunst.

Med humor og et visuelt udtryk, der peger væk fra det indlysende smukke, har Marlene Klok skabt en række funktionelle skulpturer i papmaché og tekstil. Iscenesat som en indre dialog, bliver de figurative objekter aktører i en bizar – surrealistisk – fortælling, der ligesom i Art Brut trækker på den basale menneskelige erfaring og den spontane personlige opfindelse.

Papir eller papmaché er måske et ukonventionel valg af materiale til møbler eller interiørprodukter, og for de fleste er mediet forbundet med barndommens kreative udfoldelser, men papir kan bearbejdes på forskellige måder, så at det bliver et ganske stabilt og holdbart produkt. I Viktoriatiden var det f.eks. normalt med masseproducerede brugsgenstande og møbler i papmaché, og i dag anvender IKEA hovedsagligt pap i produktionen af deres LACK borde.

Metoden tillader også en mere abstrakt og organisk udformning, hvor der rig mulighed for at frembring forskellige overflader og teksturer, alt afhængig af hvilke teknikker eller papirtyper der anvendes.

Samtidig er det en god måde, hvorpå man kan genanvende aviser eller papirvare.  Et produkt som man ikke længere tillægger nogen videre værdi, kan på en billig men tidskrævende måde, blive ophøjet og gjort nyttig via den rette forarbejdning.” fortæller Marlene Klok.

Om udstilleren;
Efter en årrække med fokus på rent dekorative værker, er Marlene Klok i de senere år blevet mere optaget af at lave funktionelle objekter. Udstillingen i Officinet er en videreudvikling af denne proces, hvor grænserne udforskes og linjerne skubbes mellem kunst og design. Hendes arbejde er altid præget af en kærlighed til det håndlavede, og hun arbejder primært i simple materialer som papir eller tekstiler. Det dekorative anvendes ofte i hendes arbejde, inklusive mønstre, farver og tekstur, og hun er meget påvirket af gør-det-selv-kulturen og traditionelle håndværksteknikker.

Marlene Klok er udannet skrædder (A.N. Konfektion Aps. + EUC SYD 1998) og beklædnings-designer (Designskolen Kolding 2005), og har i mere end et årti været tilknyttet mode- og tekstilværkstedet Design 19E på Nørrebro i København, samt været en del af KONTEMPO’s bestyrelse siden tekstilforeningens start i 2016.

 

Marlene Klok udstiller i Officinet fra den 9. november – 1. december 2019

Fernisering fredag den 8. november.

 

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

Gratis adgang.