Udstilling

OUTSIDE IN – En tekstilinstallation af Sanne Ransby

I perioden 11. oktober – 2. november indtager Sanne Ransby Officinet i Bredgade 66 med en rumlig installation af vævninger på metalstativer med punktvise projektioner af billeder og video. Udstillingen har udgangspunkt i sammenhængene og modsætningerne mellem vores digitaliserede fragmenterede omverden, vævens analoge grundvilkår og menneskets ageren i begge.

Sanne Ransby, OUTSIDE IN, detalje. Fotograf: Iben West

I udstillingen OUTSIDE IN har Sanne Ransby flyttet de vævede tekstiler fra væggene og ud i rummet, hvor hun leger med tekstilernes rumlighed i en foranderlig installation. De store vævninger ligger henslængt over rå metalstativer, hvor frynser og tråde slanger sig ned over tekstilet og på gulvet.

Tæppernes farver graduerer, og på de lyseste dele projiceres pletvist billeder som f.eks. optagelser af draperede presseninger, trætoppe og mønstring i vand. De skaber en rytme og overflade, som blander sig med strukturenes gennemgående bevægelser og niveauforskelle i vævningerne og skaber yderligere rum i installationen. Billederne er variationer over perception af det ’udendørs’. Måske har nogle af naturfænomenerne inspireret til traditionelle væveteknikker? Værket leger med vores forståelse af begreber som inde og ude, hvor installationen skaber sit eget rum med referencer til noget hjemmeligt, varmt og sirligt og samtidigt også noget råt og skødesløst.

Ransby har i denne udstilling haft fokus på at lade materialernes og teknikkernes egen ’vilje’ komme til udtryk i væveteknikkens horisontale og vertikale rammer. Installations mangefarvede materialer taler til sanserne og vævningernes varierende taktile egenskaber indbyder til nærlæsning. Værket tager sig forskelligt ud når man flytter sig rundt i og udenom den, og mobile siddepladser inviterer til at man fordyber sig i vævningernes rytmer, bevægelser, detaljer og billeder.

Om udstilleren

Sanne Ransby er uddannet billedvæver på Det Jyske Kunstakademi, og arbejder to- og tredimensionelt med tekstile materialer som medie www.sanneransby.dk
Kunstneren vil være til stede i størstedelen af udstillingens åbningstid.

 

Tak til

Statens Værksteder for Kunst

Aarhus Kommune

Statens Kunstfond

Knud Højgaards Fond

Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond

 

Periode: 11. oktober – 2. november 2019.

Fernisering torsdag den 10. oktober 17-19
Åbent under Kulturnatten fredag den 11. oktober 12-23

Åbningstid
Tirsdag-søndag kl. 12-18
Onsdag kl. 12-21
Mandag lukket

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

Gratis adgang.

 

Udstillingsfoto. Fotograf Dorte Krogh.
Udstillingsfoto. Fotograf Dorte Krogh