Nyhed / Event

Keramikfestival i Skælskør

Festivalen er en årligt tilbagevendende begivenhed for professionelle keramikere, hvor den bedste danske og internationale keramik vises frem, og hvor deltagerne kan møde kolleger til faglig snak, inspiration og hyggeligt samvær. I år afholdes festivalen den 10.-11. juli. Festivalen er åben for publikum den først dag, mens den anden dag kun er for festivalens keramikere.

Festival dag 1 – Udstillingsdag

Festivalen er åben for publikum onsdag den 10. juli fra kl. 11 til kl. 19. Det primære udstillings- område er på kajen langs kanalen, der forbinder Skælskør Havn med Skælskør Nor. Her opstilles en række kuppelformede telte i de hyggelige og smukke omgivelser.
Der vil også være mulighed for at vise større keramiske værker på udstillinger arrangeret i private hjem/haver og andre steder i byen. I år bliver der arrangeret en keramik-filmkavalkade i den lokale biograf Kosmorama. Det kommer der mere om senere. (Hvis du har en film, der kunne være sjov, spændende eller på anden måde relevant, så send den meget gerne til vores mail eller ring til os). Når festivalen er lukket, samles vi til en lækker, fælles festmiddag for udstillerne i Det Røde Pakhus, og vi sørger i øvrigt for frokost, the og kaffe hen over dagen.

Festival dag 2 – Inspirationsdag – kun for festivalens keramikere

Dagen starter med morgenbord hos keramikerne på Bruuns hjørne. Programmet for inspirationsdagen følger senere, da det stadig er under udarbejdelse. Tidligere år har dagen bl.a. budt på demonstration af, hvordan man selv kan tage profesionelle fotos af keramik, lerkastning, drejning af større værker, fremstilling af “venskabsskåle” med den japanske nerikomi-teknik mv. Det koster i år 1250 kr at deltage i festivalen (incl. festmiddag, forplejning og workshops) plus et stykke keramik til udlodning (værdi min. 200 kr). Denne keramik vil under festivalen være udstillet i byens butikker på særlige podier.
Tilmelding senest den 15. februar 2019.

Download invitationen