Nyhed

Manifesta 2019

Årets kunsthåndværk- og designevent MANIFESTA retter blikket mod USA og vil inspirere til, hvordan kontemporært dansk kunsthåndværk og design kan markere sig endnu tydeligere på den amerikanske scene.

I år er program og tema kurateret af kunsthåndværker Grethe Wittrock, som i flere år har haft USA som sin base og udstillingsplatform. Nutidens danske designere og kunsthåndværkere arbejder i en global virkelighed, men er samtidig rundet af en designtradition med stærke værdier med stærk relevans. Den lange tradition for at forstå design, samfundsudvikling og kultur som tæt forbundet i Danmark vækker stor interesse i USA, hvor de humanistiske, sociale værdier og den kompromisløse tilgang til håndværk, formgivning og materialeforståelse har fået fornyet relevans i den nuværende politiske virkelighed

Aftenens fokus på USA fungerer som et inspirerende startskud på Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Designs flerårige USA-indsats, der skal skabe muligheder for danske kunsthåndværkere og designere i USA. Det er udvalgets ambition at arbejde for, at skabe en bred forståelse for og anerkendelse af kunsthåndværk og design som Danmarks super power.

Kulturredaktør på Weekendavisen Synne Rifbjerg fungerer også i år som moderator for MANIFESTA.
Bo Lindegaard står for aftenens tematiske iscenesættelse og gastronomi, der binder USA og Danmark sammen.

Se programmet

Tid og sted

Torsdag den 17. Januar 2019
Festsalen, Det Kongelige Kunstakademis Skole
Danneskiold-Samsøes Allé 51, 1434 København K

 

Køb billetter her

 

Kilde: Statens Kunstfond