Officinet / Udstilling

Arkitekt Else-Rikke Bruun: Træ, saks, papir

I en soloudstilling i Officinet viser arkitekt Else-Rikke Bruun en række værker og formstudier i træ. Skærmvægge og siddemøbler danner nicher og ophold i udstillingsrummet, og i formeksperimenterne flyder global inspiration og digital teknologi sammen med traditionelle håndværksteknikker.

Foto: Kirstine Autzen

Træ, saks, papir er en møbeludstilling skabt af en designer, der blev arkitekt, og i dag arbejder i overgangen mellem sine fagligheder, i en smeltedigel af tradition og samtid. Med globalt udsyn og lokal forankring er værkerne udviklet i krydsfeltet mellem japansk æstetik og danske håndværksteknikker. I fusionen mellem en arabisk tradition for filtrering af lys og en nordisk kontekst.

Træ, saks, papir er en udstilling om rumlighed, lys og skygger. Om materialer udsat for håndens arbejde og maskinens præcision. Om eksperimenterende omsorg og mangefacetteret viden omsat til form. Origami og tekstil er konkrete og abstrakte inspirationskilder transformeret til tredimensionelle værker i træ. Værker af foldet papirtynd finér og vævet massivt træ. Krydsfinérsvægge i plisseringer og strikkede strukturer.

Alle udstillingens værker er tegnet af Else-Rikke Bruun og produceret på arbejdsophold på Statens Værksteder for Kunst. På udstillingen indgår en skammel produceret af A. Petersen Collection & Craft. Udvalgte værker er farvesat af billedkunstner Malene Bach.

Foto: Kirstine Autzen

Else-Rikke Bruun (f. 1975) er uddannet designer fra Danmarks Designskole og arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole, og har i de seneste år fokuseret på at skabe unikke møbelværker, der har været udstillet på bl.a. Biennalen for Kunsthåndværk & Design, på Snedkernes Efterårsudstilling samt på Danish Design Makers udstilling i Stockholm. Hun har flere studie- og arbejdsophold bag sig i Marokko, Mexico og Japan m.m., og har modtaget en lang række legater samt artist-in-residence ophold.

 

Udstillingsperiode: 30. november – 20. december 2018.
Fernisering: 30. november kl. 15-19.

Åbningstid: tirsdag-søndag kl. 12-16

Officinet, Bredgade 66, København K.

 

Udstillingen er støttet af Esther & Jep Finks Mindefond for Arkitektur og Kunsthåndværk