Priser

2018 – Årets Udstiller

Markedsprisen Håndfuglen blev i år uddelt til Årets Udstiller. Tidligere har den været opdelt i to kategorier til hhv. bedste nye produkt og bedste nye unika. Prisen uddeles af en faglig jury på markedets åbningsdag. I år gik prisen til keramiker Finn Dam Rasmussen.

Værket er udviklet til Restaurant noma i 2018. Materialet er saltglaseret stentøj. Fotograf: Ole Akhøj

Juryen for Håndfuglen 2018:

Årets pris gives til en kunsthåndværker, der har virket i feltet i mange år, og som har formået at udvikle og tilpasse sig i takt med tiden. Det er en hyldest til klassisk dansk keramik forankret i historien og traditionen, men som rammer lige ned i tidsånden. Med udgangspunkt i saltglaseringer skabes unika og brugsobjekter, der er æstetiske, stoflige og funktionelle, som samtidig indgår i en global kontekst og har lang levetid. Hans rene, enkle og skulpturelle former udviklet gennem mange år, indgår nu i nye kontekster og møder et nyt publikum gennem kommercielle samarbejder, bl.a. restaurant Noma.

Håndfuglen gives i år til keramiker Finn Dam Rasmussen i særdeleshed for at nytænke sit udtryk og turde udfordre sit eget kunstneriske virke. Der er en ydmyghed og en umiddelbarhed i hans udtryk, som hylder hverdagen og skønheden i detaljen.

Juryen

Susanne Hviid, sekretariatsleder Kunsten Media Fonden og journalist
Maja Hahne Regild, journalist og stylist
Camilla Høeg, creative director og branding-ekspert

Finn Dam Rasmussen kan mødes på Frue Plads Marked den 9.-10.-11. august 2018.

Finn Dam Rasmussen arbejder med skulpturel keramik, hvor formerne er enkle, rene og monumentale. Fotograf: Dorte Krogh

Om Finn Dam Rasmussen
Finn Dam Rasmussen har arbejdet med keramik siden 1967, men først i 2008 blev han fuldtids keramisk kunstner i eget værksted i Tisvilde i Nordsjælland.
Hans værker kan købes via Frue Plads Marked, hans eget galleri i Tisvilde, på Louisiana – Museum of Modern Art i Helsingør eller på Bredgade Kunsthandel i København.
Læs mere om Finn Dam Rasmussen

Om Håndfuglen
Håndfuglen har været uddelt på markedet siden 2007. Frem til i år har prisen været uddelt i to kategorier for hhv. bedste nye produkt og bedste nye unikaværk. I år blev prisen givet til ”ÅRETS UDSTILLER” for den samlede præsentation af værker og produkter.

I bedømmelsen vægtes godt håndværk, design og kunstnerisk omtanke.

”Vi befinder os i en omskiftelig tid, hvor mange faktorer spiller ind og kræver det ypperste af kunsthåndværkeren og designeren til at mestre sit håndværk og samtidig have forståelse for at kombinere ældgamle traditioner med bæredygtighed. Håndfuglen honorerer dette arbejde
”, fortæller markedets arrangører.

Læs mere om Håndfuglen

Om Frue Plads Marked
Markedet arrangeres af Danske Kunsthåndværkere & Designere, og alle udstillere skal være medlem af foreningen. Dette sikrer en høj kvalitet blandt udstillerne, da alle medlemmer enten er uddannet fra landets Designskoler eller censureret ind via cv eller værkbedømmelse. Siden de første udøvere rykkede ind på Frue Plads har markedet udviklet sig til at være den største udendørs begivenhed for kunsthåndværk med over 130 professionelle udøvende kunsthåndværkere og designere.
Her kan publikum få indblik i, hvilke tanker udstillerne har gjort sig omkring værkerne og spørge ind til historier, materialer og teknik.

Åbningstider i 2018
Torsdag den 9. august kl. 12-19
Fredag den 10. august kl. 10-19
Lørdag den 11. august kl. 10-16
Gratis adgang.

Markedet afholdes hvert år i august. Næste års datoer er den 8.-9.-10. august 2019.