Nyhed / Priser

DKoD uddeler legat til 2 afgangselever

Danske Kunsthåndværkere & Designere ønsker at belønne håndværksmæssig kunnen og materialeforståelse blandt årets dimittender ved designskolerne. Derfor har foreningen stiftet et studielegat.
Legatet tildeles årligt en dimittent fra Kolding Designskole og en dimittent fra Danmarks Designskole – begge på kandidatniveau. Modtagerne skal i særlig grad udvise en håndværksmæssig kunnen og/eller en enestående
materialeforståelse. Legatet udgøres af 5.000,- DKK samt 1 års gratis medlemsskab af foreningen DKoD.

KADK legatoverrækkelse 2018. DKoD Bestyrelsesformand Hans Christian Asmussen overrækker legatet.

Legatmodtager fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering 2018:

Tore Beck Carstensen

Tore Beck Carstensens afgangsprojekt "RASTE udendørs ophold på Mandø"

Om afgangsprojektet skriver KADK:
Mandø er et enestående sted i vadehavet, og har årligt besøg af mange fugle- og naturinteresserede. Dette projekt arbejder med at understøtte naturturismen, så den ikke ødelægger områdets karakter, og er samtidig et godt eksempel på, hvordan man kan anvende sine kompetencer inden for møbelområdet på en bredere måde. Forslaget har i udviklingen været i tæt dialog med lokale partnere, og er med stor følsomhed for stedet, konteksten, brugerne og materialerne, udviklet så det træder ind i landskabet med både ydmyghed og karakter. Læg især mærke til den fine og enkle detaljering, der med afsæt i lokale forhold og materialer, på fornem vis understreger projektets forankring i stedets karakter.

 

Legatmodtager fra Designskolen Kolding 2018:

Marianne Nørbo

Marianne Nørbos afgangsprojekt "Langsomt strikket luksus – en tilgang til slow fashion"

Om afgangsprojektet skriver designskolen:
I projektet Langsomt strikket luksus – en tilgang til slow fashion, undersøger Marianne Nørbo i samarbejde med KIT COUTURE designpotentialet i strikkede trøjer til DIY-markedet (Do It Yourself).
Parallelt med det skaber hun sine egne unikke værker med brug af sofistikerede teknikker. Mariannes designs oser af god kvalitet, og i sin designproces skaber hun talrige stofprøver, som kombinerer forskellige garntyper og farver for at opnå den helt rigtige strikstruktur med det formål at skabe personlige styles med et poetisk udtryk. Hendes projekt hylder design som håndværk, de færdigheder der kræves og den kunstneriske mestring af farver og materialer. Marianne, som også er uddannet skrædder, ønskede at præsentere seks komplette outfits. Derfor er der skabt både bukser og kjoler baseret på hendes farvepalette. Det færdige resultat er en stærk visuel og taktil erklæring, som kommunikerer og fejrer livsglæde gennem et slow fashion-koncept.

Læs mere om Marianne Nørbo