Viden / Priser

Præmieringer til glas- og keramikudstillinger

Statens Kunstfonds legatudvalg har præmieret udstillinger på hhv. CLAY i Middelfart og Glasmuseet i Ebeltoft for høj faglighed og materiale-ekvilibrisme.

Foto af Gunhild Aabergs værker. Fotograf Ole Akhøj.

Statens Kunstfonds Legatudvalg holder sig ikke tilbage for at bruge de helt store superlativer, når de skal begrunde, hvorfor de har valgt at præmiere keramikerne bag den aktuelle udstilling med Keramiske Veje på CLAY:
-Udstillingen ”Keramiske Veje 2018 – sammen og hver for sig” er en overbevisende og stærk demonstration af den keramiske knowhow, som afspejler den livslange erfaring. Her er tale om sand form-, dekorations- og materiale-ekvilibrisme. Helt igennem sublimt kunsthåndværk fra den ”gamle garde” inden for dansk studiokeramik.

Udstillingsgruppen Keramiske Veje har eksisteret siden 1985, og består i dag af keramikerne Beate Andersen, Bente Hansen, Sten Lykke Madsen, Bodil Manz, Malene Müllertz og Gunhild Aaberg. På udstillingen kan man også opleve en række unikke værker af Jane Reumert, der gik bort i 2016.
Gruppens medlemmer præmieres med 60.000 kr. for, som det hedder i begrundelsen,”vedholdende og fortsat at udvikle keramikkens potentiale med stort håndværksmæssigt overskud til kunstnerisk frihed”.
Udstillingen på CLAY kan opleves indtil 30. sept. 2018.

Maria Koshenkova, Norwegian-Wood. Foto credit: Glasmuseet Ebeltoft

Statens Kunstfonds legatudvalg har også været forbi Glasmuseet i Ebeltoft, hvor de har præmieret udstillingen Scandinavian Glass – Starting All Over.

Udvalget giver følgende motivering for præmieringen:

Udstillingen ”Scandinavian Glass – Starting All Over” der lige nu vises på Glasmuseet i Ebeltoft er den største samlede præsentation af nordisk glas de seneste to årtier, og viser nye værker af nogle af de bedste nutidige kunstnere og formgivere med speciale i glas fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, og Island. Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem tre nordiske fagmuseer for glas: ”The Glass Factory i Boda (Sverige), Suomen Lasimuseo i Riihimäki (Finland) og Glasmuseet Ebeltoft, og har tidligere været vist i Sverige og Finland.

Udstillingen præmieres for de udstillede værkers nyskabende og kunstneriske kvalitet og samtidig høje faglighed, og for at være formidlende og bidrage til nordiske bånd og vidensdeling.

Scandinavian Glass – Starting All Over kan ses på Glasmuseet Ebeltoft indtil 23. september 2018.

 

Kilde: pressemeddelelser