Event / Markeder

Skælskør keramikfestival 2019

Keramikfestival 2019 inviterer for femte år i træk til en festdag i Skælskør, hvor keramikken, kunsten og kunstnerne hyldes. Festivalen er en årlig begivenhed, hvor den bedste danske og internationale keramik vises frem. Keramikfestivalen rummer alt fra kunsthåndværket og brugskeramik til avantegarderkunstnere. Mere end 70 professionelle keramikere fra den danske og internationale scene, udstiller på havnen i Skælskør d. 10. juli 2019 kl. 11-19.

Foto: Skælskør Keramikfestival

Siden keramikfestivalen startede for fem år tilbage, har festivalen vokset sig større og større hvert år og det kulminerer i år med flere keramikere og udstillinger, end nogensinde før.

Festivalen foregår i hele byen med en masse udstillinger og workshops, men hjertet af festivalen er Festivalpladsen på havnen langs kanalen, der forbinder Skælskør Havn og Skælskør Nor. I smukke kuppelformede telte langs hele havnen, udstilles og sælges keramik af keramikere i verdensklasse, fra både ind- og udland. På pladsen er der rig mulighed for at gå på opdagelse i materialevalg, teknikker og udtryk samt at få sig en snak om inspiration med de mange kunstnere.

Skulle man blive inspireret og mærke skabertrangen trænge sig på blandt de mange dygtige kunstnere, kan man på Festivalpladsen selv få fingrene i leret. I workshopteltet inviteres de kreative sjæle blandt publikum, til at lave chaussesten som kan formes og dekoreres i alverdens farver. Efter festivalen vil alle chaussestenene blive skænket til Skælskør by som en folkegave, og de vil derefter blive lagt ned i byens fortove.

Med udstillinger i hele byen, er Skælskør et sandt keramikmekka til Keramikfestival. Gå en tur ud i byen og oplev keramikere mestre blandt andet drejeskivens kunst, når en række keramikere demonstrerer forskellige keramikteknikker. Her er der blandt andet mulighed for at møde Uri Avitan, en af deltagerne ved TV2’s program Keramikkampen og du kan

måske aflure et trick eller to. Som et nyt tiltag i år deltager Cerama også ved Keramikfestivalen på Festivalpladsen. Ved deres stand finder du alt hvad en lerentusiasts hjerte kan begære i værktøj og grej. På Festivaldagen er byens værksteder også åbne, her kan man få en fornemmelse for det levende kunstnermiljø i byen og den inspirerende værkstedsatmosfære spækket med kreativitet.

Med vand som et af de vigtigste elementer i keramikkens verden, danner havnebyen Skælskør ideelle rammer for keramikerne. Gå på opdagelse både til lands og til vands, når Keramikfestivalen i år byder velkommen til Kong Neptuns frokostbord. I kanalen udstiller Helene Fridan smukke tallerkner udformet som muslingeskaller, flydende let på vandet er udstillingen en let anretning. Oppe i byen ved Svanetorvet flyder farverrige kugler rundt i springvandet, her bliver keramikken levende når vand og vind giver dem liv. Du kan også følge musikken, skabt af keramiske skåles klingen, der blander sig med vandets brusen i Nytorvs springvand.

I biblioteket ved Festivalpladsen kan publikum tage et skridt tilbage i tiden, når duoen Ane Maria og Annimi Holst-Schmidt er værter for Keramisk Årsudstilling med dansk keramik fra 1950’erne og frem. Vil man træde et skridt ind i fremtiden, kan man få et glimt af fremtidens keramikere når keramikstuderende fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm udstiller i det gamle rådhus. Her kan man blandt andet opleve innovative og alternative formgivningsteknikker, som udfordrer leret på en eksperimenterende måde.

Keramikfestivalen er mere end blot et marked, det er en hyldest til kunsten, keramikerne og skabertrangen. Derfor inviterer Keramikfestivalen dagen efter alle de deltagende keramikere til en faglig og social inspirationsdag, hvor der er tid til fordybelse, fagnørderi og at udveksle erfaringer.

Udsprunget af skabertrang, er keramikfestivalen opstået i det levende kunstnermiljø i Skælskør og er et samarbejde mellem Kunstnerlavet KIT, Guldagergaard – Internationalt Keramiske Center, Skælskør Bykontor og galleri Købmandsgården i Skælskør.