Udstilling

Keramiske Veje på Clay

Beate Andersen. Fotograf Ole Akhøj

Keramiske Veje består af Beate Andersen, Bente Hansen, Sten Lykke Madsen, Bodil Manz, Malene Müllertz og Gunhild Aaberg og er en af de mest hæderkronede udstillingsgrupper i Danmark. Gennem tre årtier har de sat deres tydelige aftryk på den danske keramikscene og høstet stor anerkendelse, også internationalt.
Udstillingsgruppen blev etableret i 1985. Dengang var der ni medlemmer. I dag er der kun seks tilbage. Deres kunstneriske udtryk er meget varieret i valg af materiale, teknik, form og dekoration, men fælles for dem alle er deres meget høje håndværksmæssige standard, som de fik indpodet allerede under deres uddannelse på Kunsthåndværkerskolen i 60’erne.
Udstillingen ”KERAMISKE VEJE 2018 – sammen og hver for sig” retter, som titlen antyder, både fokus på gruppens dna som et udstillingsfællesskab med plads til forskellighed og på den enkelte keramikers udvikling og status i dag. Der vil altså både være ældre og helt nye værker på udstillingen.
Som en særlig gestus vil udstillingen på CLAY også rumme en lille særudstilling til minde om Jane Reumert, der var med til at stifte KERAMISKE VEJE, men som døde i 2016.

Med den kommende udstilling vender CLAY blikket tilbage til sit eget udgangspunkt og det egentlige afsæt for museets tilblivelse: Studiokeramikken. En betegnelse for keramik skabt af uddannede keramikere, som på egne værksteder arbejder kunstnerisk med materialet.
Studiokeramikken er i høj grad kommet til at kendetegne dansk keramik og har været med til at give dansk design og kunsthåndværk international berømmelse.
Udstillingen kan ses fra d. 15. april til den 30. september 2018.

CLAY- Danmarks Keramikmuseum, Middelfart.