Officinet / Udstilling

Helle Vibeke Jensen og Wednesday Architecture

Udstillingen GADEHERBARIUM – værksted for uskrevne bøger er bygget op som et levende værksted med pressede planter og håndlavede kunstbøger af Helle Vibeke Jensen. Udstillingen er kurateret og belyst af Wednesday Architecture / Sofie Trier Mørk og Lise Bjerre Schmidt.

Her er en mulighed for a træde direkte ind i det fælles arbejdsrum, og opleve det kunstneriske maskineri på nært hold. Et værksted kræver tilstedeværelse, brug og aktivitet. Helle Vibeke Jensens atelier flyttes derfor ind i Officinet, hvor hun også selv vil være til stede dagligt. Udstillingsgæster kommer helt tæt på den proces, der ligger til grund for det samlede værk, som vil vokse stødt igennem udstillingens periode.

WA har designet en serie af lamper specifikt til udstillingen. Lamperne high-lighter Helle Vibekes arbejde, ved bl.a. at formsproget tager udgangspunkt i pensler, ruller og andre redskaber og materiale, som indgår i arbejdet med bogbinderi.

Helle Vibeke viser sin omfattende samling af egne kunstfærdige gadeherbarier– 10 Bøger fyldt med nedfaldsblade indsamlet 10 forskellige steder i verden. Fra solvarme Parade Street foran politistationen i Cape Town, til den grønne lydmur mellem Metrostationerne Øresund og Amager Strand.

Gadeherbarierne er sammen med alle de andre arkiver i udstillingen fundamentet for WA og Helle Vibekes fælles feltarbejde.

Helle Vibeke Jensen udstiller i Officinet den 25. august – 16. september 2018.

Velkommen til finissage: fredag den 14. september kl. 15-19.

Åbningstid i udstillingsperioden:
tirsdag-fredag: 12-17 lørdag-søndag: 10-16

Se Helle Vibeke Jensens medlemsprofil

Læs mere om Wednesday Architecture

Udstillingen er støttet af Grosserer L. F. Foghts Fond og Statens Kunstfond