Udstilling

ELEMENTS – AFGANGSUDSTILLING KADK (GLAS)

Oplev afgangsudstillingen fra KADK Bornholm på Glasmuseet i Ebeltoft fra den 11. november 2017 – 7. januar 2018.

Liu Chien Kuang, MI, 2017

Afgangsklassen består i år af i alt seksten kunsthåndværkere og formgivere, som har fulgt det treårige program på skolen i Nexø. Otte af disse har specialiseret sig i glas og præsenteres i udstillingen på Glasmuseet Ebeltoft. Med udstillingen ønsker afgangsklassen at sætte fokus på, at materialet er – og bør være – grundelementet i enhver skabelsesproces:


I takt med at fabriksproduktion har erstattet de klassiske håndværk, er materialeforståelse trådt i baggrunden og især glas og keramik er blevet homogent i både udtryk og anvendelse. Vi ønsker derfor at vise, hvor alsidige og mangfoldige glas og keramik er som materialer og dele vores
fascination af disse levende råstoffer med beskueren


Skolen i Nexø er det eneste statsanerkendte uddannelsessted i Danmark, der rummer et værksted, hvor man kan lære at beherske materialet ved selv at bearbejde det. Uddannelsen tager afsæt i den danske designtradition, som på én gang har fokus på håndværket og materialet, samtidig med at der levnes plads til at eksperimentere. Skolen har en stærk international profil og såvel skolens gode værkstedsfaciliteter som den specielle placering på Bornholm tiltrækker studerende langvejs fra. Blandt deltagerne i udstillingen er studerende fra Taiwan, Frankrig, USA, Ungarn og Danmark.

I udstillingen deltager
George William Bell (USA) | Anett Biliczki (Ungarn) | Liu Chien Kuang (Taiwan) | Erwann Combaud-Souffez (Frankrig) | Linda Bibi Dahl Heinesen (Danmark) | Ida Louise Dybdal (Danmark) | Amalie Larsen (Danmark) | Anders Womb (Danmark)

Kilde: Pressemeddelelse

Læs mere