Priser

DKoD-medlem modtager pris

Illustrator og designer Helle Vibeke Jensen er en af årets seks modtagere af Albertsen Fonden. Foto: Henriette Mørk

 

Torsdag den 1. juni 2023 uddelte Albertsen Fonden seks priser til personer, der “fra forskellige perspektiver arbejder på et højt fagligt og kunstnerisk niveau med udgivelse af bøger, bøgers konkrete udformning og den æstetiske og sanselige oplevelse af bøger og ved at læse”.

Blandt de seks modtagere er illustrator og designer Helle Vibeke Jensen, der i 2021 modtog Biennaleprisen. Helle Vibeke Jensen anerkendes som “en meget stærk og yderst original profil i dansk bogkunst” og for at “udforske og udfordre bogens fysiske grænser og udtrykskraft”.

Dette års øvrige prismodtagere er de to forlag Herman & Frudit og Roulette Russe, Bogbinder Klara Kølqvist (Klara K.) samt to grafikere og forskere Sofie Beier og Joost Grootens.

 

Grosserer Vilhelm Albertsen og hustru Inger-Cecilie f. Kjersgaards Fond, i daglig tale Albertsen Fonden, har til formål at være til støtte – og ved prisuddelinger at belønne – kunsthåndværk, særligt bibliofile værker samt tiltag, der kan medvirke til at udbrede kendskabet til kunsthåndværk.

 

Stort tillykke til alle prismodtagerne.