Nyhed

Møbeldesigner Anker Bak modtager årets Wegnerpris

Stort tillykke til designer og møbelsnedker Anker Bak, der netop har modtaget Wegnerprisen 2023 på Schakenborg Slot i Møgeltønder.

Anker Bak - årets modtager af Wegnerprisen. Foto: Carsten Ingemann.

Anker Bak udstillede solo første gang under titlen “En Ny Værdighed” i Officinet sidste år. Her præsenterede han sit omsorgs- og meningsfulde design, der tilfører hjælpemidler som rollatoren og krykken en sanselig og æstetisk dimension uden at slække på funktionen. “Det bliver mere værdigt at benytte sig af dem og at være i stue med dem – både for brugeren og dennes pårørende,” lyder det i motivationen. Og juryen roser Bak for hans unikke arbejde med en brugergruppe, som møbel- og designbranchen alle dage har underprioriteret, nemlig nybagte mødre, ældre, syge og døende.

 

Et væsentligt bidrag til nordisk design

Formålet med Wegnerprisen er at udbrede kendskabet til Tønder som Wegners fødeby og hans tilknytning til Tønder. Derudover skal prisen udbrede kendskabet til Kunstmuseet i Tønder, som formidler af Wegners arbejde og af nordisk kunst og design. Wegnerprisen uddeles derfor til en designer, der har bidraget væsentligt til nordisk designs udvikling og/eller til en person eller institution, der har bidraget eller bidrager til kendskabet til Wegners virke og betydning.

Tidligere modtagere af Wegnerprisen tæller Lars Hedebo Olsen, Rasmus Fenhann, A. Petersen Collection & Craft, Maria Bruun,, Møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn, Snedkernes Efterårsudstilling, Aarhus Rådhus og møbelsamleren Noritsugu Oda.

 

Juryen for Wegnerprisen 2023:

Jørgen Popp Petersen, borgmester i Tønder Kommune
Anne Blond, kunst- og designhistoriker
Anne-Louise Sommer, museumsdirektør, Designmuseum Danmark
Michael Bjørn Nellemann, bestyrelsesformand Rungstedlundfonden/Karen Blixen Museum
Tine Blicher-Moritz, Kunstmuseet i Tønder