Nyhed

Mindeudstilling for Anni Fiil

Slagelse Kunstforening indleder året med en mindeudstilling for Anni Fiil i Røde Tårn i Slagelse.

Værker af papirkunstneren Anni Fiil.

 

I samarbejde med Kristian Fiil og Slagelse Kunstforening har sjællandsgruppen i Danske Kunsthåndværkere & Designere arrangeret en mindeudstilling for papirkunstneren Anni Fiil, som døde sidste år. Mindeudstilingen kan ses frem til 12. februar i Røde Tårn ved siden af Slagelse Musikhus.

Gerda Østergaard, Lotte Dalgaard og Charlotte Nielsen har kurateret værkerne og stået for opsætning af udstillingen. De har forfattet følgende ord om Anni Fiil:

 

“Anni arbejdede undersøgende med sit materiale, som var papir. Med baggrund som væver var hun fascineret af de vegetabilske fibre, som hun eksperimenterede med i sit papir, og de tekstile teknikker som strik og broderi indgik ofte i hendes værker.

Hun var en aktiv udstiller i både ind- og udland og var medlem af kunstnergruppen ”Den bevægede kuffert” – et dansk tysk samarbejde. Anni Fiil var fast medlem af Masnedøudstillingen og udstillede flere gange i Officinet. Udstillingen ”Shades of White” i Officinet november 2021 blev hendes sidste udstilling.”

 

Røde Tårn, Slotsgade 23, 4270 Slagelse
Udstillingen er åben fredag, lørdag og søndag kl. 13-16 til og med søndag den 12. februar 2023.
Fri entré.