Udstilling

Mårup Kirke og keramiske ruiner i Galleri Visby

Vinterudstillingen i Galleri Visby zoomer ind på Mårup Kirke og keramiske ruiner.

"Ruin" af keramiker Kirsten Holm Nielsen.

 

Galleri Visby i Lønstrup har fået besøg af fotograf Bent Nielsen, som gennem en årrække har fulgt processen omkring nedtagningen af Mårup Kirke. Den lille hvidkalkede romanske middelalderlige kirke stod i galleriets baghave på Lønstrup Klint. Det er der kommet en række smukke fotografier ud af – ikke blot af kirken, men også af de rå, imponerende omgivelser og selve nedtagningsprocessen, som strakte sig fra 2008-2021.

Sammen med Bent Nielsen udstiller skulpturel keramiker Kirsten Holm Nielsen, som nogle måske kender som fast udstiller i galleriet. Denne gang medbringer hun dog helt andre værker, nemlig to forskellige skulpturgrupper ’Ruiner’ og ’Brudte former’. Værkerne er oplagte i forhold til fotografiernes fortælling og skaber et smukt samspil.

Skulpturgruppen ’Ruiner’ er inspireret af den form for brud, som kaldes nedbrud eller forfald. Kirsten Holm Nielsen siger om sine værker: ”Forfaldet er uundgåeligt, både når det gælder forfaldet af det lille forladte hus på landet og forfaldet i ens egen krop. Men med forfald kan komme en særlig skønhed og skrøbelighed. Som en erindring af det liv, der har været. Som mærker i den nedbrudte dør eller rynker i den gamle kvindes ansigt.”

Vanen tro danner den gamle hestestald på Mårupgård rammerne for vinterens særudstilling i Galleri Visby. Udstillingen kan ses frem til den 19. marts, hvor man samtidig kan opleve værker fra flere end 50 andre billedkunstnere og kunsthåndværkere.

I Mårup fandt Gabriel Axel sin kulisse til filmatiseringen af "Babettes Gæstebud". Den puritanske menighed og den simple kirke spillede perfekt sammen. 2008. Foto: Bent Nielsen.

OM GALLERI VISBY:

Galleri Visby er Nordjyllands største kunsthåndværkergalleri. Her præsenteres kunst og kunsthåndværk på internationalt niveau fra over 50 udstillere indenfor kategorierne keramik, billedkunst, smykker, træ, pileflet, læder og tekstil samt et udvalg af bjesk, rom og gin. Udover galleriets faste udstillere, vises der året rundt skiftende særudstillinger.

Du finder Galleri Visby i sammenhæng med keramiker Dorte Visbys værksted i den 200 år gamle lade på Mårupgård. På kanten af Lønstrup Klint og med resterne af Mårup Kirke i baghaven ligger gården – helt bogstaveligt – på grænsefladen mellem Lønstrup by og det storslåede landskab omkring Rubjerg Knude.

Praktisk info om vinterudstillingen:
Udstillingsperiode: 13. januar – 19. marts 2023
Åben alle ugens dage søndag-tirsdag kl. 10-16, onsdag-lørdag kl. 10-17
Galleri Visby, Mårup Kirkevej 62, Lønstrup, 9800 Hjørring
Læs mere om udstillingen på: www.gallerivisby.dk