Officinet / Udstilling

NYE TALENTER: Hylster (det som er) af Clara Toksvig og Sara Mirkhani

I udstillingen "Hylster (det som er)" undersøger Clara Toksvig og Sara Mirkhani relationen mellem natur og krop gennem det keramiske materiale. Kroppe er en del af jordens cykliske bevægelse. I en uendelig cyklus af liv er vi forbundet til hinanden og til jorden. Det er udgangspunktet for udstillingen og manifesterer sig gennem fortolkninger af blandt andet plantefrø, pupper og konkylier, som har det tilfælles, at de alle hylstre.

Clara Toksvig og Sara Mirkhani undersøger relationen mellem natur og krop gennem det keramiske materiale. Pressefoto.

Hylstrene er foreløbige kroppe, hvor organismer opholdes midlertidige inden de bringes videre fra et stadie i cyklussen til et andet. Her bliver hylstrene symboler på metamorfose, som repræsenterer det som er, det som kommer, det som har været.

I udstillingen præsenteres en række keramiske skulpturer, der sporadisk er placeret i bunker af jord og kar af vand. Her mødes det keramiske materiale med det bløde jord. Jorden trækker referencer til leret som materiale og til selve livet. Når kroppe forgår bliver de opløst af jorden, ligesom den samme jord er med til at give nyt liv.

 

Fra ler til liv

Hylstrene markerer et inde og et ude – en hård omsluttende skal, der beskytter et blødt indre. Nogle af hylstrene står tilbage som efterladte kroppe, mens andre markerer begyndelser på liv, der vokser frem. Leret gennemgår på samme måde som hylsteret en transformation. Gennem ovnens varme forvandles det opløselige og forgængelige ler til det hårde keramiske objekt, der nærmer sig det uforgængelige.

I udstillingen undersøges temaer som forandring, forgængelighed og fællesskab gennem keramiske skulpturer. Leret betragtes som en del af jordens cykliske bevægelse og gennem vores “Hylster  (det som er)” ønsker vi at nære en forbindelse til materialet og naturen.

 

Clara Toksvig og Sara Mirkhani er begge keramikere uddannet fra Det Kongelige Akademi. Hylster  (det som er) er deres første fælles udstilling.

 

Fernisering: 24. februar kl. 16 – 20. Alle er velkomne.

 

Udstillingsperiode: 24. februar til d.18 marts.

Åbningstider tirsdag – søndag kl. 12-16. 

 

Udstillingen er venligst støttet af:

Aarhus Kulturudviklingspulje

Beckett Fonden

Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse

Ifö Center