Nyhed

Officinet modtager fornem pris fra Nationalbankens Jubilæumsfond

Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at Nationalbankens Jubilæumsfonds bestyrelse har valgt at tildele Officinet et påskønnelseslegat.

Legatet kan ikke søges.

Tronhjem Rømers udstilling "Color Occurrence" i Officinet i august 2022. Foto: Robert Damisch

 

Fonden begrunder legatet med følgende ord:

“Officinet – Danske Kunsthåndværkere & Designeres projektrum og galleri tildeles hermed et påskønnelseslegat. For den lange række af kvalitativt stærke udstillinger, der altid har et meget højt kunstnerisk indhold. Spændvidden er stor, og mangfoldigheden er en af de væsentligste årsager til, at legatet tilfalder jer.

Officinets udstillinger overrasker og giver os som publikum mulighed for at se hvad der rører sig på den danske kunsthåndværk og designscene. Officinet er et af de få ikke kommercielle udstillingsrum i Danmark, som Nationalbankens Jubilæumsfond ønsker at støtte og opmuntre til det fortsat vigtige formidlingsarbejde.

Fonden håber, at I med dette legat får mulighed for at fastholde både frihed, kvalitet og gejst til endnu flere spændende udstillinger.”

 

Exhibit Studio alias Liv Engelbrecht og Emilie Allin udstillede et rumligt alfabet i keramik og glas i Officinet under 3daysofdesign 2022. Foto: Valdemar Thrygsøe

 

Officinet – Danske Kunsthåndværkere & Designeres projektrum og galleri

Oplev samtidens kunsthåndværk og design i Officinet. I det højloftede udstillingslokale midt i gallerigaden Bredgade er der en lang række årlige udstillinger, præsentationer af prototyper, design/craft talks og foredrag. Officinet er et af Københavns få frie rum for kunsthåndværk og design. Her udstiller medlemmer af Danske Kunsthåndværkere & Designere. Ofte kan man møde udstillerne og få historien om værkerne.

Officinet er placeret i det gamle Frederiks Hospital i København med Designmuseum Danmark som nærmeste nabo. Navnet Officinet stammer fra 1700-tallet, hvor lokalet blev brugt som apotek i Frederiks Hospital. Officin kommer af latin og betyder ”værksted”.

Et udvalg af professionelle kunsthåndværkere og designere fra foreningen med forskellige fagligheder kuraterer og sammensætter udstillingsprogrammet.

Officinsudvalget 2022
Væver Sanne Ransby
Keramiker Gurli Elbækgaard
Keramiker Signe Fensholt
Visuel Kunstner Helle Vibeke Jensen
Strikdesigner Marianne Johnstad-Møller

 

Adresse
Officinet
Danske Kunsthåndværkere & Designere
Bredgade 66
1260 København K

 

Åbningstider:
Se information om den enkelte udstilling

Fri entré.

Følg med på #officinet #danishcraftsanddesign